Kaldstart ga EM-smell for Norge

Bjarte Myrhol prøver forgjeves å komme seg forbi islendingene Asgeir Ørn Hallgrimsson og Sverre Jakobsson i EM-åpningskampen søndag. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix).

De norske håndballgutta havnet i det islandske garnet igjen. EM-åpningen var ødelagt etter bare ti minutter og endte med 26-31-tap.

For fjerde gang på de fire siste mesterskapene tapte Norge for Island.

Det var godt over 2000 nordmenn på tribunene i Gigantium. Mange av dem hadde ikke fått satt fra seg ølkruset før Island stakk fra.

Søndag startet kampen helsvakt for de norske spillerne. Etter bare sju og et halvt minuttet var stillingen 1-6.

Svært lite fungerte. Keeper Ole Erevik hadde to redninger på 15 skudd før han ble skiftet ut.

– Vi kom aldri inn i kampen og ble jagende hele tiden. Jeg er veldig skuffet, men vi tapte for et bedre lag. Forsvaret satt ikke i starten, og keeperne fikk ikke nok redninger, sa Kristian Kjelling til NTB.

I angrep var det heller ikke det store mot et knallhardt islandsk forsvar. 21-åringen Harald Reinkind feide inn tre mål før pause, og han fikk virkelig vist seg fram på den internasjonale scenen.

Hans overgang til Rhein-Neckar Löwen er ventet offentliggjort med det første.

Reinkind fortsatte å imponere i angrep også i 2. omgang, men han behøver fortsatt litt tid før han helt henger med i forsvar på dette nivået.

Vanskelig

Norge ga seg selv svært vriene forutsetninger etter den svake førsteomgangen. De siste 25 minuttene var et klart løft for laget til Robert Hedin.

Kristian Kjelling var meget pigg på sin tidligere hjemmebane etter pausen.

Ryktene om et veldig svekket Island viste seg å være kraftig overdrevet. Øylandet har få innbyggere, men stor bredde i herrehåndball.

Norge var oppe på 16-19 etter 37 minutter. Men islendingene svarte umiddelbart med to nye mål.

Ytterligere et par ganger var differansen nede i tre mål.