Borten Moe mener personangrep i partiet går for langt

Ola Borten Moe er ikke innstilt på å trekke seg som nestleder i Senterpartiet. Det er beklagelig at vilje og evne til å tenke nytt har blitt forvekslet med illojalitet og undergraving, sier Borten Moe. Foto: NTB scanpix.
Ola Borten Moe er ikke innstilt på å trekke seg som nestleder i Senterpartiet. Det er beklagelig at vilje og evne til å tenke nytt har blitt forvekslet med illojalitet og undergraving, sier Borten Moe. Foto: NTB scanpix.

Nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, ber sine partifeller om å slutte med ufine personkarakteristikker av ledelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han mener det ikke lenger er rom for å tenke nytt i partiet.

– Tradisjonelt har den åpne debatten vært en styrke i Senterpartiet. Slik er det ikke lenger. Det er beklagelig at vilje og evne til å tenke nytt har blitt forvekslet med illojalitet og undergraving, sier Borten Moe til VG.

Liten støtte

Han opplever selv hard kritikk innad i partiet fordi han har vært tydelig på at han ønsker å fortsette i sin rolle som nestleder og ikke ønsker å trekke seg sammen med Navarsete, som annonserte sin avgang lørdag.

En undersøkelse Dagbladet har gjort, viser at bare Troms, altså én av partiets 19 fylkesledere, gir Borten Moe uforbeholden støtte til å fortsette som nestleder. Mange fylkesledere beskriver Borten Moe i stedet som illojal og som en «en del av problemet» som rir partiet for tiden.

Les også: Valgforsker: - Vedum er den eneste som kan lede Senterpartiet

Ber om folkeskikk

Slike karakteristikker hevder Borten Moe at han kan leve med, men han reagerer derimot på uttalelsene til Johannes Rindal og Steinulf Tungesvik før helgen. Til Dagbladet uttalte de at Borten Moe er en «illojal og maktkåt ladejarl».

– Det er karakteristikker utenfor folkeskikken. Det samme gjelder mye av det folk har skrevet på partiets interne Facebook-side. Nå må vi skjerpe oss som parti og vise at vi kan gjennomføre en redelig og skikkelig prosess som vil føre til en ny partiledelse, sier den kritiserte nestlederen.

Populær Vedum

Partiets andre nestleder, Trygve Slagsvold Vedum, er ikke like upopulær. Han er den ubestridte favoritten til å overta etter Navarsete.

Den tidligere landbruksministeren får også støtte fra Senterparti-veteran Per Olaf Lundteigen, som likevel påpeker at også Vedum bør stille sin plass som nestleder til disposisjon når den nye partiledelsen skal velges.

Les også: Ola Borten Moe: - Jeg er ikke lederkandidat

Vedum har imidlertid foreløpig ikke villet kommentere om han er kandidat til det øverste ledervervet.

Marit Arnstad nevnes som en sterk kandidat til å bli nestleder i partiet.

Trekker seg i april

Det var lørdag Navarsete ba partiet kalle inn til ekstraordinært landsmøte og åpnet for å trekke seg som leder.

– Mange er slitne av at oppmerksomheten bare er rettet mot personstrid, indre uro og støy, sa Navarsete da hun talte til partiarrangementet Senterkonferansen på Kongsberg lørdag.

Det ekstraordinære landsmøtet vil bli avholdt i april.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus