Usikkert om ekstra landsmøte i Senterpartiet:

Ønsker at Navarsete skal fortsette

Senterpartister i Buskerud ønsker at Liv Signe Navarsete skal fortsette, og kan komme til å stemme mot ekstraordinært landsmøte. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
Senterpartister i Buskerud ønsker at Liv Signe Navarsete skal fortsette, og kan komme til å stemme mot ekstraordinært landsmøte. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

Flere Senterpartimedlemmer uttrykker ønske om at Liv Signe Navarsete skal fortsette. Men Navarsete ser det som uaktuelt å fortsette dersom valgkomiteen går inn for henne ved et nyvalg i Senterpartiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSBERG (ABC NYHETER): Taler etter taler på Senterpartiets konferanse i Buskerud lørdag erklærte et ønske om at Liv Signe Navarsete skulle ha fortsatt, etter at hun sa fra at hun stiller sin plass til disposisjon.

Sentralstyremedlem Ingunn D. Øderud håper rett og slett at sentralstyret tirsdag vil stemme ned Navarsetes forslag om å innkalle et ekstraordinært landsmøte for å velge en ny partiledelse.

- Jeg var med da Åslaug Haga valgte å gi opp. Jeg mener at Liv Signe har gjort en ufattelig god jobb i en vanskelig situasjon der vi ikke ble sett på som interessante i valgkampen, og at hun ikke skal ha skylde for det som gikk galt, sier Øderud til ABC Nyheter.

- Slik jeg føler det nå, vil jeg stemme imot nyvalg på sentralstyremøtet tirsdag. Men det er klart - hvis Liv Signe ikke orker, vil jeg ikke legge press på henne, sier Øderud.

Les også: Liv Signe Navarsete varsler sin snarlige avgang

Til ABC Nyheter sier Navarsete at hun ikke vil si ja til valgkomiteen dersom det blir et landsmøte og valgkomiteen skulle ønske å få henne inn igjen.

- Nei, det har jeg ikke vurdert i det hele tatt, sier Liv Signe Navarsete til ABC Nyheter, på spørsmål om hun Vil stille seg til disposisjon hvis hun blir ønsket av valgkomiteen.

I debatten etter Navarsetes innlegg i Buskerud lørdag, beklaget partiveteranen Steinar Ness at han på landsmøtet i fjor var med på å velge den partiledelsen som ble valgt.

I debatten om Navarsete har det kommet fram at det er store interne stridigheter og at krefter i partiet har brukt lekkasjer til å undergrave partilederens rolle.

- Valgkomiteen må ta på alvor å foreslå ledelse for partiet som ikke tar med seg dette videre. Vi må ta oppgjør med den type folk som bruker VG og Dagbladet til å undergrave det partidemokratiet vi i fellesskap har gått inn for, sa Steinar Ness.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus