Senterpartisamling i Buskerud:

Liv Signe Navarsete varsler sin snarlige avgang

PRESSET: Den hardt utsatte Senterparti-lederen Liv Signe Navarsete ble møtt av begeistret applaus hos Buskerud Sp lørdag. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
PRESSET: Den hardt utsatte Senterparti-lederen Liv Signe Navarsete ble møtt av begeistret applaus hos Buskerud Sp lørdag. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

– Jeg vil anbefale partiet å innkalle til et ekstraordinært landsmøte på et sentralstyremøte tirsdag i Oslo. Og at landsmøtet fritt skal få velge leder og nestledere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSBERG (ABC NYHETER): Liv Signe Navarsete varslet sin snarlige avgang på et partimøte i Buskerud lørdag.

Dagen etter at en ringerunde viste at flertallet i sentralstyret ikke ønsker å ha noe ekstraordinært landsmøte med nyvalg i år, slo partilederen selv kontra.

- Det var ikke noen enektstående hending som var utslagsgivende for at jeg bestemte meg for dette. Det er den samlede situasjonen over tid, som gjorde utslaget, sa Navarsete på en pressekonferanse etter talen sin.

- Jeg vil anbefale sentralstyremøtet tirsdag å avholde et ekstraordinært landsmøte og velge en valgkomité. Så bør hele arbeidsutvalget stille sine plasser til disposisjon, sa Navarsete.

- Det betyr ikke at alle må skiftes ut hvis partiet ønsker noe annet, legger hun til.

Og nå skal det bli politikk

- Jeg lover å være lojal mot den ledelsen som blir valgt, og håper vi nå kan få en prosess som er ryddig og verdig, og som kan legge til rette for å drive politikk.

Det sa Navarsete da hun talte til den årlige partikonferansen til Buskerud Senterparti, og feide dermed all tvil til side om hva som nå vil skje.

- I denne situasjonen må vi tørre å snakke politikk, vise hva vi vil.

Slik innledet Liv Signe Navarsete talen sin til partikonferansen som har vært planlagt lenge, men som ble noe annet enn de hadde trodd.

Etter at Liv Signe Navarsete torsdag åpnet for å avholde et ekstraordinært landsmøte der det åpnes for nyvalg av ledelse, møtte hele pressekorpset opp på hotellet i Kongsberg.

Les også: Navarsete får støtte fra sentralstyret

Krever konkret politikk - får han det?

– Vi trenger å konkretisere politikken vi vedtok på landsmøtet. Vi trenger politikere som bygger på kunnskap, sånn som Per Olaf Lundteigen, som drar til Bjerknessenteret, som drar til Handelshøyskolen – og kommer tilbake til stortingsgruppa med kunnskapen, sa hun om Buskeruds kjente stortingsrepresentant

Les også: - Er redd slaget er tapt for Liv Signe

Innledningen kan dermed ha vært en start på svaret Lundteigen forventer fra partilederen:

– Jeg forventer at Liv Signe er tydelig på den politiske plasseringa av Sp. Vi er utydelige på klima, EØS og arbeidsinnvandring og vi må presentere vårt positive syn på kommunestruktur, sa Lundteigen til ABC Nyheter før møtestart.

Les også: Ønsker at Navarsete skal fortsette

Lokaldemokrati og Lærdal

Navarsete tok avstand fra regjeringens forberedelser til en kommunereform i retning storkommuner.

- Vi ønsker ikke en storstilt rasering av norske kommuner. Vi vil ha mindre detaljstyring av kommunene. Vi har starta med det, men det var ikke lett, kan jeg si som tidligere kommunalminister. Vi ønsker endringer, men de må kunne ut fra frivillighet og lokale behov.

- Regjeringa sier de vil fremme lokaldemokratiet. Regjeringa setter ned en ekspertgruppe.

- Når ekspertutvalget kommer med sitt arbeid, blir det sikkert like kriminelt å motsette seg dem, som å overstyre Vegvesenets syn på vei gjennom Lærdal!

Det sa Navarsete om veistriden i Lærdal og hennes berømmelige telefon til miljøvernminister Bård Vegar Solhjell, som har blitt brukt mot henne.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus