Nazi-Tysklands giljotin funnet

Giljotinen som naziregimet i Tyskland brukte til å halshogge politiske motstandere som ble dømt til døden, skal være funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant dem som ble henrettet på denne måten, var søskenparet Sophie og Hans Scholl, begge studenter som ble henrettet i 1943 etter å ha tilhørt den kristne motstandsgruppen Den hvite rose.

Giljotinen ble funnet på lageret til Bayerische Nationalmuseum i München, der den skal ha vært oppbevart i flere årtier. Den er blitt grundig undersøkt i 18 måneder, og museets ledelse er sikre på hva det er de har identifisert.

– Ryktet har eksistert i lengre tid, men nå er vi temmelig sikre at det dreier seg om denne giljotinen som Hans og Sophie Scholl ble henrettet med, sier museets representant Sybe Wartens til det tyske nyhetsbyrået DPA.

Ingen andre foretok så mange henrettelser med giljotin som Stadlheim-fengselet i München. Men giljotinen var transportabel og ble brukt til å ta livet av flere hundre motstandere av naziregimet til Adolf Hitler i tyske storbyer.

Personvernpolicy