Navarsete-tilhenger:

– Er redd slaget er tapt for Liv Signe

Ola har gjort Liv Signe til en dårligere leder. Skal hun gå, må han følge etter, mener Sp-fylkesleder Tore-Jan Gjerpe i Finnmark. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
Ola har gjort Liv Signe til en dårligere leder. Skal hun gå, må han følge etter, mener Sp-fylkesleder Tore-Jan Gjerpe i Finnmark. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

– Men da må Ola Borten Moe gå også, sier fylkesleder Tore-Jan Gjerpe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder i Senterpartiet lekket nylig at partiets fylkesleder i Finnmark Tore-Jan Gjerpe prøvde å få til et opprop til støtte for den hardt prøvede partileder Liv Signe Navarsete. Nå begynner også Gjerpe å tvile på om hun blir sittende.

– Jeg er redd slaget er tapt for Navarsete, sier Gjerpe til ABC Nyheter.

– Men da skal jammen Ola ut av ledelsen også, legger Gjerpe til om 1. nestleder Ola Borten Moe.

– Liv Signe hadde vært en bedre leder hvis hun ikke hadde Ola som nestleder, sier Gjerpe.

Uttalelsene hans kommer idet TV2 meldte at partilederen åpner for å ha et snarlig, ekstraordinært landsmøte der hun er åpen for å stille sin plass til disposisjon.

Les også: Navarsete åpner for ekstraordinært landsmøte

– Sp-ordførere må slutte med tullet

Partiets fylkesledere skal ta stilling til spørsmålet om et ekstraordinært landsmøte tirsdag. Til nå har tonen vært at ny partiledelse først skal velges på det ordinære landsmøtet i valgåret 2015.

- Jeg avviser heller ikke et landsmøte hvis det er nødvendig for å få til ro. Det virker som en del ordførere ikke kan forstå at vi må slutte med dette tullet. Derfor er jeg villig til å akseptere det, selv om jeg mener det er feil, sier Gjerpe.

Les også: Ønsker at Navarsete skal fortsette

- Hvor omfattende oppfatter du opprøret mot Navarsete er?

- Jeg tror ikke det er omfattende. Fylkeslederen i Østfold har jo proklamert at det er riktig med et landsmøte. Men skal vi ha et landsmøte, må hele ledertrioen vurderes, svarer Gjerpe.

I diskusjonene i partiet har det kommet fram at det er de to toppene som er stridens kjerne. 2. nestleder, stortingsrepresentant og forhenværende landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum ser ut til å samle troppene mer.

Les også: Østfold-leder ville fjerne Navarsete og Borten Moe

– Ola Borten Moe ut også

- Bør Navarsete gå hvis det blir et landsmøte?

- Det er et spennende spørsmål. Skal vi komme videre, er ett mulig utfall å bytte hele partiledelsen. Første nestleders rolle må også vurderes. Hele ledertrioen bør stille sine plasser til disposisjon.

- Jeg tror det er veldig få i partiet som tror at Ola overtar, tvert imot.

Personvernpolicy