Hollande vurderer søksmål etter elskerinne-reportasje

President François Hollande (høyre) vurderer søksmål etter påstander om at Hollande har et forhold til skuespilleren Julie Gayet (venstre). Foto: AFP / EPA / NTB scanpix.
President François Hollande (høyre) vurderer søksmål etter påstander om at Hollande har et forhold til skuespilleren Julie Gayet (venstre). Foto: AFP / EPA / NTB scanpix.

Etter flere måneder med svirrende rykter skriver et fransk tidsskrift at president François Hollande for tiden har en affære med en kjent skuespiller. Hollande sier han muligens vil gå til sak mot magasinet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendismagasinet Closer publiserte fredag en sju sider lang fotoreportasje som angivelig beviser at presidenten har et forhold til skuespilleren Julie Gayet.

Hollande sa fredag at reportasjen er en krenkelse av privatlivets fred. I en epost til nyhetsbyrået AFP skriver han at han vurderer hva han vil gjøre, og at han muligens vil gå til søksmål. Presidenten har imidlertid verken bekreftet eller avkreftet historien om utroskap.

På scooter

I likhet med meldinger på flere nettsider de siste dagene skriver Closer at Hollande stadig kjører gjennom Paris på sin scooter for å overnatte hos Gayet.

Den respekterte ukeavisa L'Express skrev i forrige måned at Hollandes livvakter er stadig mer urolige over presidentens hyppige utflukter på egen hånd. Selv om han bruker hjelm, har han ifølge Closer bare med seg én livvakt når han drar av gårde gjennom byens gater nattetid.

Bygård

Bildene i Closers trykte magasin, som kom i salg fredag, er tatt utenfor en bygård i Paris der de avbildede personene går ut og inn.

En av personene ligner på Hollandes livvakt. En annen er umulig å identifisere på grunn av en mørk hjelm, men ifølge magasinet er det Hollande.

På bildene figurerer også en kvinne, som magasinet hevder er Gayet.

Samboer

Hollande bor med sin samboer Valérie Trierweiler i Elysees-palasset. Han var tidligere samboer med den sosialistiske politikeren Ségolène Royal, som han har fire barn med.

41 år gamle Gayet er en etablert skuespiller som har opptrådt i en rekke filmer og TV-produksjoner. Hun anmeldte i mars ryktene om henne som hun sa krenket hennes privatliv. Foreløpig har hun ikke via sin advokat fredag sendt ut en uttalelse om den påståtte romansen med Hollande.

Likegyldige franskmenn

På gaten i Paris er det ikke mange franskmenn som bryr seg om hva deres president kan ha av sysler på fritiden. Tvert imot gir mange ham støtte i at magasinet Closer krenker privatlivets fred. Utro politikere er heller ikke noe nytt i Frankrike. Presidentene Nicolas Sarkozy og François Mitterrand er blant dem som har hatt «skittentøyvasken» sin hengende ute i offentligheten.

– Dette magasinet opptrer skammelig. Slike ting er jeg ikke interessert i å vite. Dette er hans privatliv, det finnes viktigere saker å belyse, sier «Emanuelle», som jobber i kommunikasjonsbransjen.

Også Marine Le Pen, som er blant Hollandes argeste kritikere, påpeker at dette ikke er en sak for allmennheten.

For øvrig er François Hollande, som kom til makten i 2012, den mest upopulære presidenten i moderne fransk historie fordi han ikke har klart å ordne opp i høy arbeidsledighet og ellers mangler autoritet i sin rolle. Artikkelen i Closer overskygger likevel den overraskende nyheten fra den franske sentralbanken om at den franske økonomien kom på bedringens vei i slutten av 2013.

Personvernpolicy