French-saken utsettes

UTSATT: Joshua French under fredagens møte i retten. Saken er nå utsatt til 21. januar. Se video fra rettssaken over. (Video fra TV2)
UTSATT: Joshua French under fredagens møte i retten. Saken er nå utsatt til 21. januar. Se video fra rettssaken over. (Video fra TV2)

Rettssaken mot Joshua French fortsetter tirsdag 21. januar, avgjorde dommeren i Kinshasa fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken ble opprinnelig utsatt til fredag 17. januar, men siden dette er en fridag i Kongo, fortsetter den altså over helgen.

Dommer Serge Kabondo sa klokka 12, tre timer etter at rettssaken skulle ha begynt, at den ville bli utsatt.

Men han ville forsikre seg om at domstolen kan få et klart svar på helsetilstanden til French etter utsettelsen på åtte dager slik forsvarer André Mwila ba om.

Norske leger

Mwila ba om åtte dager slik at blant annet norske leger skal kunne komme ned å vurdere helsetilstanden til Joshua French og slik at hans klient kan bli frisk.

I retten fredag ble det sagt at French var aggressiv etter at saken ble stanset tirsdag grunnet utilfredsstillende tolketjeneste. Han skal ha vært uvillig til både å snakke med sin mor og sin advokat Hans Marius Graasvold. Det kom også fram at han skal lide av hukommelsestap.

Etter hastemøtet mellom partene og fengselet torsdag sa aktor Katenda Nkulu til norske medier at han mente French ikke var syk, og at det var skuespill fra nordmannen.

Les også: - French spiller syk

Opphisset aktor

Fredag hisset aktoren seg opp da Mwila ba om utsettelse og blant annet viste til at French svettet i retten. Nkulu mente det var helt normalt og at ethvert friskt menneske svetter.

Grunnen til at saken ikke kunne starte opp igjen 17. januar, er at dette er fridag i Kongo.

Dagen feires som frigjøringsdagen til Den demokratiske republikken Kongo. Den markeres til minne om at Laurent-Désiré Kabila, faren til den sittende presidenten, tok makten i et kupp.

Les også: Ber om at saken utsettes på ubestemt tid

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus