– Joshua French spiller syk

MENER FRENCH SPILLER: Forsvarer Hans Marius Graasvold er alvorlig bekymret for Joshua French' helsetilstand, men aktor Katenda Nkulu hevder nordmannen er frisk. Foto: NTB scanpix
MENER FRENCH SPILLER: Forsvarer Hans Marius Graasvold er alvorlig bekymret for Joshua French' helsetilstand, men aktor Katenda Nkulu hevder nordmannen er frisk. Foto: NTB scanpix

Aktor i rettssaken mot Joshua French tror ikke på at nordmannen er syk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– French spiller syk. Han var på sykehus i går, men de kunne ikke finne noe galt med ham.

Det sier aktor i saken Katenda Nkulu til Dagbladet etter at Frenchs advokat Hans Marius Graasvold i et møte torsdag fremmet et ønske om å utsette rettssaken på ubestemt tid.

Nkulu tar forbehold om at dommeren i saken kommer til en annen konklusjon, og at han ikke vil motsette seg en utsettelse hvis det blir dokumentert at French er syk.

Ifølge Graasvold skal French ikke være i stand til å møte i retten etter et voldsomt press før og etter dødsfallet til Tjostolv Moland.

Se intervju med Graasvold i videoen under:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Les også: - French for syk for rettssak

Avgjøres i morgen

Nkulu mener en lege må legge frem dokumentasjon på at French er syk.

– Jeg er ikke lege, men jeg har hatt mye med French å gjøre og jeg kunne ikke se noen forskjell i hans tilstand i dag fra tidligere, sier han til VG.

FORVERRET: Helsetilstanden til Joshua French skal være så dårlig at det ikke er forsvarlig at han møter i retten. Foto: NTB scanpixFORVERRET: Helsetilstanden til Joshua French skal være så dårlig at det ikke er forsvarlig at han møter i retten. Foto: NTB scanpix

Dommer Serge Kabondo var ikke tilstede under torsdagens hastemøte der nordmannens helsetilstand ble diskutert.

Til Dagbladet sier Kabondo at han først vil ta en avgjørelse nordmannens helsetilstand når retten blir satt fredag.

– Jeg har ikke noe med dette møtet i fengselet å gjøre. Jeg er ikke ansvarlig for Frenchs helse, jeg bare styrer rettssaken. Om French er syk og ikke kan møte i retten, vil vi utsette saken. Dette vil vi avgjøre i begynnelsen av morgendagens rettsmøte, sier Kabondo.

Les også: Senator sier French vil bli satt fri

Ubehagelig og stressende

For å skåne sin klient har Graasvold bedt pressen om ikke å ta direkte kontakt med den drapstiltalte nordmannen.

– Som dere sikkert forstår, har French vært under et enormt press de siste fire-fem årene. Dette kulminerte nærmest tirsdag da rettssaken ble avbrutt. Han opplevde det som ubehagelig og også stressende å bli intervjuet underveis og på en måte bli tatt ut av det fokuset som han er helt avhengig av å ha, sa Graasvold under et improvisert møte med norsk presse onsdag morgen.

– Situasjonen er krevende, og jeg vil derfor be samtlige norske medier om å avstå fra forsøk på å intervjue French på noen som helst måte i tiden framover, sa Graasvold videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus