Ber om at saken utsettes på ubestemt tid

Advokaten til Joshua French har bedt om at saken mot ham utsettes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren til Joshua French, Hans Marius Graasvold, har i lang tid vært bekymret for helsetilstanden til sin klient.

Ifølge Aftenposten ønsker Graasvold nå at rettssaken mot French blir utsatt på ubestemt tid, på grunn av klientens helsetilstand.

Advokaten skal ha understreket at et par dager ikke var tilstrekkelig på grunn av klientens helsetilsand. Det skal ikke ha kommet reaksjoner fra aktoratet da påstanden om å utsette rettssaken ble fremmet.

Rettssaken mot French skulle startet tirsdag, men ble utsatt til fredag grunnet tolkproblemer. Retten settes trolig fredag morgen, før dommeren deretter tar en beslutning.

Les også: Hastemøte i fengselet om Frenchs helse

Satt i hastemøte

RETTSSAK: Advokat Hans Marius Graasvold ønsker rettssaken mot Joshua French utsatt. Foto: NTB scanpixRETTSSAK: Advokat Hans Marius Graasvold ønsker rettssaken mot Joshua French utsatt. Foto: NTB scanpix

Sentrale aktører i rettssaken mot French var torsdag formiddag samlet til hastemøte i fengselet i Kinshasa.

Der ble helsetilstanden til nordmannen diskutert.

– Advokatene og teamet fra UD møter nå leder for den militære påtalemakten og aktor for å diskutere status og framdrift i saken, også i lys av Frenchs helsesituasjon. Møtet avholdes i fengselet, og Kari Hilde French er også til stede, sa Jon Otto Brødholt i Utenriksdepartementet til VG.

Les også: Frenchs advokat: – Drapstiltalen er fullstendig galskap

– Fullstendig uakseptabelt

I et intervju med ABC Nyheter i desember var Graasvold svært bekymret for helsetilstanden til French, men ledelsen i fengselet nektet han legehjelp.

– Han har symptomer for akutt legehjelp. Til tross for dette har ledelsen ved fengselet der han sitter avslått alle forespørsler om å gi ham legetilsyn. Det er fullstendig uakseptabelt, sa Graasvold.

Han mente kongoleserne gamblet med livet til klienten.

– I alle høyeste grad. De behandler han nå på en måte som gjør at vi ikke vet hva som kommer til å skje. Dette er svært alvorlig tatt i betraktning av at han i tillegg tar det svært tungt at han er tiltalt for drapet på sin kamerat, sa han.

Les også: Joshua French kjørt til sykehus

Tiltalt for drap

8. august ble Tjostolv Moland funnet død på cellen han delte med

French. Kongolesiske myndigheter konkluderte først med ham hadde begått selvmord.

Joshua French ble 9.desember tiltalt for å ha drept kameraten.

Til ABC Nyheter har Graasvold tidligere omtalt tiltalen som fullstendig galskap.

– Kriposrapporten er klar på at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet. At kongoleserne likevel tar ut en drapstiltale er fullstendig galskap, sa Graasvold da tiltalen ble kjent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus