Joshua French kjørt til sykehus

UNDERSØKT: Joshua French skal onsdag formiddag ha blitt kjørt til sykehus. Foto: NTB scanpix
UNDERSØKT: Joshua French skal onsdag formiddag ha blitt kjørt til sykehus. Foto: NTB scanpix

Ble undersøkt etter å ha gitt beskjed om at han følte seg dårlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag formiddag ble Joshua French kjørt til et sykehus i Kinshasa.

Kilder sier til NRK at French ikke så spesielt syk ut han forlot fengselet, men at helsetilstanden hans har forverret seg i det siste.

Han skal ha dratt til sykehuset sammen med sin mor Kari Hilde French og sin advokat Hans Marius Graasvold.

– French er nå tilbake i fengselet, sier Graasvold til NRK.

Advokaten kan ikke kommentere hva som har skjedd eller hvilke undersøkelser som er gjort.

Les også: – Vi kan ikke forestille oss presset

– Gambler med livet

Det har tidligere vært kjent at ledelsen ved Ndolo-fengslet i Kinshasa har avslått forespørsler om gi ham legetilsyn. Graasvold har vært bekymret for helsetilstanden til sin klient som har vært svekket siden Tjostolv Moland døde 18. august.

– Han har symptomer for akutt legehjelp. Til tross for dette har ledelsen ved fengselet der han sitter avslått alle forespørsler om å gi ham legetilsyn. Det er fullstendig uakseptabelt, sa Graasvold til ABC Nyheter i desember.

Han mente ledelsen i fengselet gamblet med livet til French.

– I alle høyeste grad. De behandler han nå på en måte som gjør at vi ikke vet hva som kommer til å skje. Dette er svært alvorlig tatt i betraktning av at han i tillegg tar det svært tungt at han er tiltalt for drapet på sin kamerat, sa han.

Les også: Frenchs advokat: Bevisene holder ikke

Presseforbud

For å skåne sin klient har Graasvold bedt pressen om ikke å ta direkte kontakt med den drapstiltalte nordmannen under rettssaken i fengselet i Kongo.

– Som dere sikkert forstår, har French vært under et enormt press de siste fire-fem årene. Dette kulminerte nærmest tirsdag da rettssaken ble avbrutt. Han opplevde det som ubehagelig og også stressende å bli intervjuet underveis og på en måte bli tatt ut av det fokuset som han er helt avhengig av å ha, sa Graasvold under et improvisert møte med norsk presse onsdag morgen.

Han ønsker at alle medier avstår fra å intervjuet French.

– Situasjonen er krevende, og jeg vil derfor be samtlige norske medier om å avstå fra forsøk på å intervjue French på noen som helst måte i tiden framover, sa Graasvold videre.

Personvernpolicy