Madeleine-saken: – Får ikke pågripe navngitte mistenkte

SAVNET: Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz i 2007. Siden den gang har foreldrene sammen med britisk politi leitet etter datteren. Foto: Epa
SAVNET: Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz i 2007. Siden den gang har foreldrene sammen med britisk politi leitet etter datteren. Foto: Epa

Tre personer skal være mistenkt for å stå bak bortføringen av Madeleine McCann, men britisk politi får ikke pågrepe tyvene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden britisk politi sommeren 2013 gjenopptok etterforskningen etter forsvinningen av Madeleine McCann, har en av Scotland Yards hovedteorier vært at den da tre år gamle jenta ble kidnappet av innbruddstyver.

Britiske etterforskere tror at tyvene fikk panikk og tok med seg treåringen da de gjorde et innbrudd på hotellrommet der Madeleine sov, skriver Daily Mail.

Ved hjelp av mobildata skal etterforskerne ha funnet ut at tre kjente kriminelle oppholdt seg i området da Madeleine forsvant.

I tiden etter forsvinningen skal tyvene ha hatt unormalt stor telefonisk kontakt.

Les også: – Aldri vært nærmere et svar rundt Madeleine McCann

Vil ha samarbeid

Fordi ingen av innbruddstyvene ikke er britiske kan ikke Scotland Yard pågripe noen av de mistenkte. Det er kun portugisisk politi som kan pågripe dem i Portugal, men hittil har de avstått fra et samarbeid med britisk politi.

IKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: ApIKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: Ap

Ifølge Daily Mail pågår det diplomatiske samtaler for å løse problemet slik at britiske etterforskere kan være stasjonert i Portugal.

Etterforskerne skal ha ytret et ønske om at tyvene blir pågrepet og at hjemmene deres blir ransaket i håp om å finne nye spor.

Da portugisisk politi begynte å etterforske Madeleine-forsvinningen, avfeide de ifølge Daily Mail innbruddssporet, noe britisk politi stiller seg svært kritisk til.

Les også: - Nordmenn hevder å ha sett Madeleine

– Håper å finne Madeleine

3. mai 2007, få dager før hun fylte fire år, forsvant Madeleine McCann fra ferieleiligheten i Praia da Luz der hun lå og sov sammen med sine yngre tvillingsøsken mens foreldrene spiste middag på en restaurant et par hundre meter unna.

I overkant av 190.000 norske kroner er utlovet i dusør til personer som fører til identifisering av den eller de som er ansvarlige for bortføringen.

Madeleine foreldre, Kate og Gerry McCann, har uttalt at de håper å finne datteren i live.

– Vi har et oppriktig håp om at en eller flere av tipsene vil føre til et stort gjennombrudd i etterforskningen, har de sagt gjennom sin talsmann.

Personvernpolicy