Over 1.000 mennesker forgiftet av ferdigmat i Japan

Mer enn 1.000 personer er blitt syke i Japan etter å ha spist frossenmat befengt med sprøytemidler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kommet inn meldinger om oppkast, diaré og andre symptomer på matforgiftning fra folk som har spist produkter som pizza og lasagne fra et datterselskap av landets største sjømatprodusent Maruha Nichiro Holdings.

Bare på den nordlige øya Hokkaido er over 200 mennesker blitt syke, men skandalen har spredd seg til hele landet, med over 1.000 sykdomstilfeller hittil. I Osaka ble en ni måneder gammel jente lagt inn på sykehus mandag.

Politiet satte i gang etterforskning av Maruha Nichiro forrige måned, etter at selskapet opplyste at sprøytemiddelet malathion hadde havnet i noe av frossenmaten deres. Middelet brukes ofte mot bladlus i ris- og maisåkre. Politiet prøver å finne ut om noen med vilje har hatt sprøytemiddelet i maten.

Maruha Nichiro har kalt tilbake 6,4 millioner produkter som kan inneholde sprøytemiddelet. Rundt halvannen million pakninger er samlet inn så langt, og selskapet har mottatt 630.000 telefonhenvendelser i forbindelse med saken.

Personvernpolicy