Frp-fylkesleder trekker seg etter flerkoneriforslag

TREKKER SEG: Geir Tjugum trekker seg som fylkesleder for Fremskrittspartiet i Hedmark. Han er svært kritisk til Fpus forslag om å tillate flerkoneri. Foto: Frp
TREKKER SEG: Geir Tjugum trekker seg som fylkesleder for Fremskrittspartiet i Hedmark. Han er svært kritisk til Fpus forslag om å tillate flerkoneri. Foto: Frp

Lederen for Fremskrittspartiet i Hedmark, Geir Tjugum, har med øyeblikkelig virkning trukket seg grunnet fylkesstyrets behandling av spørsmålet om flerkoneri.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Fylkesstyrets behandling av ungdomspartiets vedtak om å tillate flerkoneri gjør det helt umulig å fortsette som fylkesleder, sier Tjugum til Østlendingen.

Som fylkesleder reagerte Geir Tjugum kraftig på vedtaket fra ungdomsorganisasjonen.

– Forslaget strider mot all sunn fornuft, alle prinsipper i Fremskrittspartiet og viser en total mangel på respekt for norske velgere. Flerkoneri er helt uaktuelt i vår kultur, slår Tjugum fast.

Les også: FpU vil tillate flerkoneri

Tar avstand

På sitt årsmøte på Flisa 7. desember i fjor vedtok Hedmark FpU en resolusjon hvor de foreslo for landsmøtet i FpU å legalisere polygami.

– Grunnen til at vi tar opp dette er at FpU er for at hver enkelt skal få styre sitt eget liv. Vi ser faktisk ikke problemet med å tillate dette, sa styremedlem Ida Marie Bredvold fra Åsnes til Glåmdalen.

Hun presiserte samtidig at dagens lovverk må tilpasses før en mulig legalisering av ekteskapsformen

Tjugum mener tilliten til ungdomspartiet er borte og at det er umulig å lede et fylkesparti som ikke tar avstand fra flerkoneri.

Blir værende i partiet

I et brev til styret ga Tjugum først også beskjed om at han vil melde seg ut av partiet, men nå har han ombestemt seg.

Han blir fortsatt værende som partimedlem uten å ville utdype snuoperasjonen, men står fast ved at han trekker seg som fylkesleder i Hedmark.

Leder i Hedmark FpU, Katrine Jakobsen Solberg ønsker ikke å kommentere saken.

Geir Tjugum vil ikke møte på fylkesårsmøtet.

Personvernpolicy