Gutt (17) banket opp barneranere - slipper straff

To menn er tiltalt for å ha ranet mobiltelefonen fra en tiåring på Helsfyr i Oslo i oktober. En 17-åring som grep inn og banket opp ranerne slipper straff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet trekker fram aldersforskjellen og voldsbruken som skjerpende i ranssaken, melder NRK.

De to mennene på 18 og 24 år er tiltalt for grovt ran etter at de med makt skal ha tatt tiåringens mobiltelefon. Mennene sitter for tiden i varetekt.

– Jeg kan bekrefte at det er tatt ut tiltale på grovt ran mot de to mennene. Bakgrunnen for dette er at en ti år gammel gutt ble fratatt telefonen. Det ble benyttet en viss grad av fysisk makt, men jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på dette, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt.

Les også: Mobilraner banket opp og sendt på sykehus

Det ble også benyttet fysisk makt mot ranerne da to menn på stedet grep inn. En 17-åring og en 30-åring gikk til angrep på ranerne og ga dem regelrett juling. For den yngste av ransmennene endte basketaket med en kraftig hjernerystelse, flere utslåtte tenner og brudd i ansiktet. 17-åringen ble siktet for legemsbeskadigelse, men den saken er nå henlagt, skriver Aftenposten.

De to mennene som er tiltalt for ranet, er asylsøkere fra Algerie og Marokko. De sitter i varetekt fordi politiet frykter de vil prøve å stikke av før saken kommer opp for retten. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

Personvernpolicy