Tybring-Gjedde ut mot Frps gratispassasjerer

Mandag ble det kjent at lederen av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, ikke stiller til gjenvalg. Han mener det er naturlig at noen andre tar over stafettpinnen. Foto: NTB scanpix.
Mandag ble det kjent at lederen av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, ikke stiller til gjenvalg. Han mener det er naturlig at noen andre tar over stafettpinnen. Foto: NTB scanpix.

Frps Christian Tybring-Gjedde slutter som fylkesleder i Oslo og langer i samme slengen ut mot partifeller han mener har fått sentrale posisjoner i regjeringen uten å yte maksimalt for partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ble det kjent at lederen av Oslo Frp ikke stiller til gjenvalg. Han mener det er naturlig at noen andre tar over stafettpinnen.

Til Aftenposten sier Tybring-Gjedde at det å være leder av et fylkeslag er en dugnadsjobb, og at han nå har tatt sin sjau.

– Det er tøft å være leder av Oslo Frp, og da er det naturlig at noen andre tar over stafettpinnen og kjører løpet videre, sa Tybring-Gjedde som blir sittende til fylkesårsmøtet 15. februar.

Les også: Tybring-Gjedde trekker seg som Frp-leder

Den kontroversielle Oslo Frp-lederen sier til Dagbladet at han misliker at flere Frp-ere kom for enkelt til toppjobber i regjeringsapparatet uten å ta del i dugnadsjobben.

– Jeg opplever en økende irritasjon over at en del Frp-ere har fått sentrale stillinger i regjeringsapparatet uten å ha gitt noe av sin fritid for partiet, sier Tybring-Gjedde, og fortsetter:

– Samtidig har de ikke unnlatt å kritisere oss som faktisk har lagt ned mye frivillig arbeid på å ha ubetalte verv i Fremskrittspartiet, sier han.

Christian Tybring-Gjedde har siden 2010 vært fylkesleder i Oslo Frp. Han har sittet på Stortinget siden 2005 og er medlem av utenriks- og forsvarskomiteen.

Les også: Anundsen favoritt som ny Frp-nestleder

Personvernpolicy