Afghanistan: Stoppet 10-åring med sprengstoffer

Afghanske myndigheter skal ha stoppet en 10 år gammel jente med en vest med sprengstoffer. Jenta sier det var broren som hadde tvunget henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta sto mandag fram på en pressekonferanse i Lashkar Gah, hovedstad i den sørlige provinsen Helmand, og fortalte at det var broren som hadde tvunget henne til å gå med vesten som hun skulle detonere ved en politikontrollpost.

– Broren min sa jeg skulle gå med den svarte vesten og trykke på knappen når jeg kom til kontrollposten. Jeg krysset elven og bestemte med for å kaste vesten. Broren min stakk av, og politiet arresterte meg, fortalte hun.

Ifølge andre opplysninger hadde jenta fortsatt vesten med eksplosiver på seg da hun ble stoppet, mens andre opplyste at den ikke var funnet.

Ifølge TV-kanalen Tolo greide ikke jenta å trykke på knappen som hun hadde fått beskjed om.

Ifølge lederen for grensepolitiet er broren en Taliban-kriger, og det var han som skal ha tvunget henne.

Taliban er blitt beskyldt for å bruke unge gutter til å plassere ut veibomber og utføre selvmordsangrep. Terrororganisasjonen, som ikke har kommentert denne hendelsen, har avvist at bruk av barn er tilfelle.

Personvernpolicy