Dommeren: – Rettssaken mot French kan bli utsatt

Joshua French er tiltalt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland på cella i fengselet i Kongos hovedstad Kinshasa i august i fjor. Foto: NTB scanpix.
Joshua French er tiltalt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland på cella i fengselet i Kongos hovedstad Kinshasa i august i fjor. Foto: NTB scanpix.

Dersom det er uklarheter omkring etterforskningen, kan drapssaken mot Joshua French bli utsatt, bekrefter dommeren i rettssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

French er tiltalt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland på cella i fengselet i Kongos hovedstad Kinshasa i august i fjor.

Mindre enn ett døgn før rettssaken starter tirsdag morgen, kan ikke kaptein Serge Kabondo, som er en av dommerne, utelukke at saken blir utsatt, skriver VG.

– Vi vet bare når saken starter, ikke når den slutter. Det er opp til partene. Saken kan være avsluttet etter en dag, eller jeg kan komme til at det kan være behov for mer etterforskning. Også partene kan be om mer tid dersom de ønsker det, sier Kabondo.

Les også: Kari Hilde French frykter en ny dom mot sønnen

Han sier det er vanskelig å si om det er aktuelt med en utsettelse.

– Noen ganger kan en sak virke opplagt før saken starter, men så kan det komme fram opplysninger i retten som kompliserer bildet og gir nye spørsmål. Først etter den første rettsdagen vil vi ha et bilde av hvor lang tid vi trenger.

Dommen vil være klar innen åtte dager etter at forhandlingene er avsluttet. Kabondo tror han trenger såpass lang tid til å utferdige dommen.

Personvernpolicy