Amerikansk basketstjerne på vei til Nord-Korea

Den amerikanske basketballveteranen Dennis Rodman er på vei til Nord-Korea for å være med på feiringen av Kim Jong-uns fødselsdag. Rodman sier den nordkoreanske lederen er «en hyggelig fyr».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rodman, som er tidligere stjernespiller i den amerikanske basketligaen NBA, har med seg et lag med andre pensjonerte stjerner. Han har vært i den nordkoreanske hovedstaden Pyongyang tre ganger før, og blant annet vært middagsgjest hos Kim.

– Folk sier alltid at Nord-Korea er et slags kommunistland, dit folk ikke får dra. Det eneste jeg vet, er at Kim er en hyggelig fyr, i hvert fall har han vært hyggelig mot meg, sa Rodman før avreisen fra Beijing til Pyongyang mandag.

Les også: Nordkoreansk leder spist av hunder?

– Jeg har ikke noe med hva han driver på med politisk. Jeg er bare en sportsmann, et enkeltmenneske som ønsker å dra dit og spille litt for verdens skyld – mer er det ikke å si, tilføyde den amerikanske 52-åringen.

Rodmans og de andre amerikanernes besøk finner sted etter at Kim Jong-uns onkel Jang Song-thaek i desember ble henrettet, angivelig for forsøk på statskupp.

Henrettelsen tolkes som tegn på at Kim ikke vil tåle noen form for opposisjon.

Les også: Rodman på vei til sin venn Kim Jong-un

Personvernpolicy