Frp mener tremila må reddes

– DÅRLIG IDÉ: Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde mener at regjeringen må informere Forsvaret om å kutte den tradisjonelle tremilen for rekrutter som er inne til førstegangstjeneste er en dårlig idé. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
– DÅRLIG IDÉ: Fremskrittspartiets Christian Tybring-Gjedde mener at regjeringen må informere Forsvaret om å kutte den tradisjonelle tremilen for rekrutter som er inne til førstegangstjeneste er en dårlig idé. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Frp mener regjeringen må sette en stopper for Forsvarets planer om å kutte tremila til to mil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Forsvarets soldater skal ikke tilpasses samfunnets bedagelige liv, de skal forsvare landet vårt på godt og vondt, og de skal representere NATO, sier Frps forsvarspolitiske talsmann Christian Tybring-Gjedde til Aftenposten.

Han reagerer sterkt på nyheten om at den tradisjonsrike tremila i Forsvaret etter alt å dømme vil bli redusert til en marsj på to mil.

– Jeg mener regjeringen må informere Forsvaret om at dette er en dårlig idé, sier han og varsler at han vil ta opp saken med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) mandag.

Bakgrunn: Forsvaret kutter trolig tremila

Personvernpolicy