Solvik-Olsen holdt tale for trafikkofrene

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) og fylkesmann i Vestfold, Erling Lae, deltok på arrangementet Lys til ettertanke i Stokke kommune i Vestfold søndag kveld. Markeringen holdes hvert år for trafikkofre og deres pårørende. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Det var en alvorstynget samferdselsminister som søndag holdt tale under den årlige markeringen for trafikkofre på Stokke i Vestfold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I talen fortalte Ketil Solvik-Olsen (Frp) om sine egne opplevelser med trafikkdød. Samtidig ga han heder til dem som møter opp på vegne av samfunnet for å hjelpe til når ulykken er ute.

– De får mange tøffe opplevelser og skal ikke glemmes på en anledning som dette, sa samferdselsministeren til NTB i forkant av markeringen.

I 2013 mistet 190 mennesker livet i trafikken i Norge. Det er en økning på 31 prosent fra 2012, noe som bekymrer samferdselsministeren.

– Vi har en visjon om null drepte og null hardt skadde. Det har vært en positiv utvikling over flere år, men det siste året er det gått i feil retning igjen. Det viser at det er viktig å fortsette å øke intensiteten i dette arbeidet, sier han.

En rekke veistrekninger er blitt utbedret, og i Vestfold har ny E18 redusert ulykkesfrekvensen betraktelig, påpeker samferdselsministeren.

– Men til tross for dette opplever vi altså at ulykkestallene går opp igjen. Det er en påminnelse om at folk må være oppmerksomme når de kjører, og ikke minst bruke bilbelte, sier Solvik-Olsen.

– Vi skal gjøre vårt i arbeidet videre for å få tryggere veier, men hver enkelt sjåfør må også opptre ansvarlig, sier han.

Personvernpolicy