Carlsen og Tutta delte Utøvernes pris

Suzann Pettersen og Magnus Carlsen vant «Utøvernes pris» under Idrettsgallaen 2014 i Oslo Spektrum lørdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Suzann Pettersen og Magnus Carlsen vant «Utøvernes pris» under Idrettsgallaen 2014 i Oslo Spektrum lørdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Sjakkverdensmester Magnus Carlsen og golfesset Suzann Pettersen ble begge tildelt Utøvernes pris under Idrettsgallaen i Oslo Spektrum lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets prisvinnere:

Årets navn:

Magnus Carlsen (sjakk).

Årets mannlige idrettsutøver:

Emil Hegle Svendsen (skiskyting).

Årets kvinnelige idrettsutøver:

Suzann Pettersen (golf).

Årets lagspiller:

Mats Zuccarello Aasen (ishockey).

Årets lag:

Fotballandslaget kvinner.

Årets gjennombrudd:

Johannes Thingnes Bø (skiskyting).

Årets trener:

Egil Gjelland (skiskyting).

Åpen klasse:

Magnus Carlsen (sjakk).

Årets forbilde:

Tora Berger (skiskyting).

Årets hederspris:

Ridderrennet på Beitostølen.

Utøvernes pris:

Magnus Carlsen (sjakk) og Suzann Pettersen (golf).

Årets ildsjel:

Dugnadsgjengen i Knyken skisenter.

Årets mannlige funksjonshemmede idrettsutøver:

Tommy Urhaug (bordtennis).

Årets kvinnelige funksjonshemmede idrettsutøver:

Sarah Louise Rung (svømming).

Gullballen (årets fotballspiller):

Ingrid Hjelmseth (Stabæk).

Det er idrettsutøverne selv om har stemt fram sin favoritt, og 250 utøvere avga stemme. Prisen regnes som den kanskje mest prestisjetunge på Idrettsgallaen.

Carlsen og Tutta fikk like mange stemmer, og de delte derfor prisen. Carlsen ble verdensmester i sjakk da han slo tittelforsvarer Viswanathan Anand, mens Pettersen er verdenstoer i golf og tok sin første majorseier på over seks år da hun vant Evian-mesterskapet.

– Den kuleste prisen

– Det er fantastisk å stå her sammen med kongen selv. Det står dyp respekt av det Magnus har levert i år, og jeg satt selv og fulgte med da han spilte i India. Det er kult å stå her sammen med deg, og dette er den kuleste prisen, sa Tutta.

Carlsen gledet seg også over prisen.

– Vi er begge utøvere av veldig individuelle sporter, så det er morsomt å kunne dele denne prisen. Tusen takk til alle utøverne som har stemt på meg og Suzann. Det er veldig gøy å få den anerkjennelsen av dere. Jeg er sportsidiot selv og følger med på alle dere som har stemt på oss, og jeg er imponert av dere, sa 23-åringen.

Tidligere på kvelden fikk Suzann Pettersen også prisen for årets kvinnelige idrettsutøver.

Les også: Arbeiderpartiets homonettverk ber Solberg boikotte OL i Sotsji

Priser til skiskytterne

Prisen for årets lag gikk til kvinnelandslaget i fotball etter EM-sølvet i fjor sommer, mens skiskytteren Tora Berger ble årets forbilde.

Skiskytterleiren kunne også glede seg over priser til Tora Berger (årets forbilde), Johannes Thingnes Bø (årets gjennombrudd) og Egil Gjelland (årets trener). Berger og co. går verdenscup i Oberhof denne helgen og var derfor ikke til stede i Spektrum.

Kongen delte ut pris

Ridderrennet på Beitostølen, som er et skirenn for utøvere med syns-, bevegelseshemming eller annet handikap, ble tildelt Idrettsgallaens hederspris. Prisen ble delt ut av kong Harald og idrettspresident Børre Rognlien. Det var avtroppende styreleder Ine Wigernæs og påtroppende styreleder Cato Zahl-Pedersen som mottok prisen.

Kvinnelandslaget i fotball ble årets lag for EM-sølvet i fjor sommer. Stabæk-målvakt Ingrid Hjelmseth, som også spiller på landslaget, fikk gullballen som årets fotballspiller. Årets lagspiller ble ishockeyproffen Mats Zuccarello Aasen.

Årets ildsjel ble dugnadsgjengen ved Knyken skisenter i Orkdal.

Personvernpolicy