Forsvaret kutter trolig tremila

Norsk ungdom har problemer med å greie tremila i Forsvaret, som derfor vil redusere den til en tomil. Her soldater om bord på den norske fregatten «Helge Ingstad», som er klar til innsats for å frakte Syrias kjemiske stridsmidler ut av landet og til destruering. Foto: Lars Magne Hovtun (Forsvaret)
Norsk ungdom har problemer med å greie tremila i Forsvaret, som derfor vil redusere den til en tomil. Her soldater om bord på den norske fregatten «Helge Ingstad», som er klar til innsats for å frakte Syrias kjemiske stridsmidler ut av landet og til destruering. Foto: Lars Magne Hovtun (Forsvaret)

Alt tyder på at Forsvaret kommer til å redusere den kjente manndomsprøven tremila til tomila. Skader og sviktende motivasjon hos soldatene skal være blant årsakene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fysikkansvarlig i Hæren, Bjørnar Dullum, sier ifølge Aftenposten at det går mot at Forsvaret nå reduserer distansen fra tre til to mil.

– Reduksjonen er et resultat av at dagens ungdom synes det er for langt og tungt, sier major Dullum, som er fagsjef for militær idrett og trening på Krigsskolen.

Marsjmerket og tremila har tradisjonelt vært en viktig del av utdanningen i alle forsvarsgrenene. Endringen som nå er på trappene, kommer som en del av arbeidet med å revidere Forsvarets bestemmelser om fysisk fostring fra 1993.

Personvernpolicy