Sanner varsler flere offentlig ansatte

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mener antallet offentlige ansatte vil fortsette å øke i tiden fremover. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)
Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mener antallet offentlige ansatte vil fortsette å øke i tiden fremover. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Veksten i antallet offentlig ansatte vil fortsette under den nye regjeringen, ifølge kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ønsker å slippe til private og frivillige for å løse flere oppgaver. Men veksten i antallet offentlige ansatte tror jeg kommer til å øke, sier Sanner til NRK.

Han setter veksten i sammenheng med økte krav og forventninger til det offentlige tjenestetilbudet, og trakk frem politiet, helsevesenet og skolene som eksempler.

Både Høyre og Fremskrittspartiet har kritisert det de beskrev som økt byråkratisering av offentlig sektor under de rødgrønne. Og Sanner fremholder at ambisjonene om forenkling, fornying og effektivisering fremdeles står ved lag.

– Vi skal ha et mindre byråkratisk byråkrati, fastslår statsråden, som lover å fjerne tidstyver og unødvendig rapportering og målstyring.

– Det handler ikke om å løpe fortere, slå sammen og legge ned, men om bedre ledelse i det offentlige, digitalisering og fjerning av tidstyver. Den jobben er vi allerede godt i gang med, og jeg tror vi vil se resultater allerede i 2014, sier Sanner.

Han leder fra årsskiftet et sammenslått stordepartement som har overtatt oppgavene til Kommunal- og regionaldepartementet, Fornyings- og administrasjonsdepartementet samt planavdelingen i Miljøverndepartementet.

Personvernpolicy