Anonym tipser legger igjen tusenvis av kroner

SNAKKIS: En mystisk tipser som kaller seg @Tipsforjesus legger igjen mange tusen kroner i tips. Kristi Jonas er en av flere heldige. Foto: Skjermdump fra Instagram / @Tipsforjesus
SNAKKIS: En mystisk tipser som kaller seg @Tipsforjesus legger igjen mange tusen kroner i tips. Kristi Jonas er en av flere heldige. Foto: Skjermdump fra Instagram / @Tipsforjesus

Den mystiske @Tipsforjesus legger igjen mange tusen kroner som tips til bartendere og servitører rundt i USA. Bartender Kristi (31) fikk over 12.000 kroner i tips.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bartender Kristi Jonas fikk tidenes sjokk da hun fikk 12.300 kroner fra anonyme tipsere på The Derby sports club i Ann Arbor, Michigan.

Senere skulle hun oppdage at hun ikke var alene. På Instagram og Twitter er det lagt ut bilder av andre servitører og bartendere som har fått ekstra tips av @Tipsforjesus.

Les også: «Bare litt» hjemsøkt hus til salgs

Hemmelig

Gjestene var rolige og upretensiøse. De spanderte shots på hele baren og en flaske champagne til to kvinner som satt på bordet ved siden av.

De nektet bartenderen å få se på regningen før de var gått. Og da Kristi Jonas tok en titt ble overraskelsen så stor at hun begynte å gråte, skriver TV 2.

Kristi er ikke alene om å ha mottatt så store summer i tips. Både på Instagram og Twitter er det mulig å finne spor etter @Tipsforjesus.

Tipserne ber bare om en ting før de går fra restauranten. Ingen må si hvem de er, skriver CBS.

Ryktene flommer over i USA, men ingen har avslørt hvem de anonyme tipserne er. Den eneste forklaringen er skrevet på Instagram og Twitter;

– Vi gjør Herrens vilje, et tips av gangen, skriver @Tipsforjesus.

Tipserne har til nå etterlatt mellom 500 og 10.000 dollar ifølge ABC13. Det tilsvarer mellom 3000 og 60.000 norske kroner.

Les også: Rare og morsomme nyttårsaftentradisjoner

Forferdelig lønninger

I USA tjener bartendere og servitører sjokkerende dårlig.

– @Tipsforjesus bør minne oss om å være snillere, står det i The Daily Mail.

Sist måned la en kunde igjen 1500 dollar igjen til en servitør hos Harris Steakhouse i San Francisco. Kvitteringen var signert @Tipsforjesus.

Regningen var på underkant av 500 dollar. Den heldige servitøren het Andy Zhang.

– Jeg ble overrasket og veldig glad. Dagen etter kunne jeg overraske min forlovede med et band til bryllupet vårt. Pengene hjalp mye og jeg setter virkelig pris på det, sa Zhang til ABC13.

Dersom du lurer på hva tipsereglene er kan du ta en titt på vår TIPSGUIDE.


Personvernpolicy