– Tolvåring ble skutt og knivstukket i Sverige

Gutten i tolvårsalderen som ble forsøkt drept i svenske Borås nyttårsaften, ble både skutt og knivstukket, ifølge svenske medier. Gutten er fortsatt livstruende skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har vært svært sparsommelige med informasjon om hva som har skjedd med gutten som ble funnet alvorlig skadd på en kirkegård i Borås i 17-tida nyttårsaften.

Men tabloidene Aftonbladet og Expressen melder onsdag kveld begge at de har kilder på at gutten ble utsatt for grov vold.

Han skal ha blitt både skutt og knivstukket på en bussholdeplass ved Boda kirke. Ifølge Aftonbladet er det blitt funnet et magasin på stedet. En snauklipt mann i 20-25-årsalderen ble sett løpende vekk fra stedet.

– Skutt to ganger

Ifølge Expressen ble gutten skutt to ganger. Politiet mener det foreligger et motiv bak angrepet, og tror ikke gutten var et tilfeldig offer. De har holdt vakt ved sykesenga ettersom de mener det er en trusselsituasjon mot ham.

– Noen har jo forsøkt å ta livet av gutten og da er det naturligvis en trusselsituasjon mot ham, sier Thomas Fuxborg i Västra Götaland-politiet til Expressen.

Politiet opplyser til avisene at gutten fortsatt er livstruende skadd onsdag kveld. Han har ikke kunnet fortelle noe om hva som har skjedd med ham.

– Vi har en arbeidshypotese om hva som eventuelt kan ligge bak dette. Men det er bare vår egen arbeidshypotese og den går vi ikke ut med nå, sier Fuxborg.

Gjerningsmann på frifot

En mann som er mistenkt for å ha stått bak voldshandlingen ble sett løpende vekk fra stedet. Han skal være i 20-25-årsalderen, rundt 180 centimeter høy og ha kortbarbert hår og skjeggvekst.

Mannen skal ha vært kledd i svarte klær, og hatt på seg en refleksvest. Politiet vil ikke kommentere hva slags vold gutten ble utsatt for.

Overfor nyhetsbyrået TT understreker politiet at gutten som ble mishandlet ikke kommer fra en kriminelt belastet familie, så vidt de vet foreløpig.

Politiet ønsker heller ikke å kommentere hva slags vakthold de har opprettet rundt gutten på sykehuset.

Personvernpolicy