Ingen straffes for fatal akeulykke

Akeulykken på Hafjell søndag, som kostet Astrid Bøe Jacobsen (18) livet, får ikke noe juridisk etterspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gudbrandsdal politidistrikt har etterforsket hendelsesforløpet og har kommet fram til at de ikke vil straffeforfølge ungdommene som var involverte i ulykken, melder NRK.

– Vi har foretatt undersøkelser på ulykkesstedet og mener vi har fått klarhet i hva som har skjedd. Vi har snakket med en av de involverte, og vår konklusjon på etterforskningen er at dette er en tragisk ulykke, sier politiadvokat Eirik Braaten.

Tirsdag opplyser VG at det var 18 år gamle Astrid Bøe Jacobsen fra Halden som mistet livet da hun og tre venner akte inn i veggen på en kafé i alpinanlegget nord for Lillehammer. To av de andre er fortsatt lagt inn på sykehus, én med alvorlige og én med moderate skader. Sistemann som var med på aketuren, slapp fra det med lettere skader.

Bakgrunn: 18-åring døde etter akeulykke

De fire, som var på hyttetur med en gruppe på ungdommer fra Halden, tok seg sent søndag kveld inn på alpinanlegget. De løsnet en beskyttelsesmatte som var festet rundt en mast og akte på den.

– Det er med stor sorg vi har mottatt meldingen om at den unge kvinnen døde av skadene hun pådro seg natt til mandag. Våre tanker går til familien, pårørende og venner. Alle vi som arbeider her på Hafjell er preget av denne ufattelige tragedien, sier daglig leder i Hafjell alpinanlegg, Odd Stensrud.

Personvernpolicy