Mann meldte seg for politiet etter falsk nødmelding

Politiet har snakket på telefon med 27-åringen som utløste en stor leteaksjon i Oslo natt til tirsdag. Nå håper de han melder seg, så de kan få klarhet i hvorfor han ringte inn en falsk nødmelding.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk tirsdag telefonkontakt med 27-åringen som utløste en stor leteaksjon i Oslo natt til tirsdag, og ba ham melde seg. Tirsdag kveld sitter han i avhør.

Natt til tirsdag meldte mannen at han var i en båt som tok inn vann mellom Åros og Håøya i Indre Oslofjord. Det utløste en større leteaksjon der blant annet Røde Kors, redningshunder, politi og dykkere fra brannvesenet deltok. I tillegg ble både redningsskøyte, en slepebåt og et helikopter satt inn i søket.

Tirsdag formiddag kunne imidlertid aksjonen avblåses etter at mannen ble observert i Åros på Hurum før han og en annen person stakk av på en firehjuling.

– Vi snakket med ham på telefon og ba ham om å møte opp hos oss. Etter en stund gjorde han det, og han sitter nå i avhør, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB. Han kjenner ikke til hva som er blitt sagt i avhørene så langt, men sa før mannen meldte seg at 27-åringen må belage seg på at saken får et juridisk etterspill.

– Det er opprettet straffesak på bakgrunn av at han har inngitt en falsk nødmelding som utløste store ressurser, forklarer operasjonslederen.

– En ting er at dette koster samfunnet en del kroner. Det som er mer alvorlig, er at det kan være andre som har behov for de ressursene, som ikke får den hjelpen de trenger fordi vi er ute og leter etter ham, legger Fjeld til.

Han ønsker ikke å gi noen flere detaljer om saken før 27-åringen har vært inne til avhør.

Personvernpolicy