Politiet: Bussjåfør tok feil av gass og brems

Sjåføren av ulykkesbussen er siktet for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken. En mann omkom i ulykken. Foto: Fredrik Hove (NTB scanpix)
Sjåføren av ulykkesbussen er siktet for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken. En mann omkom i ulykken. Foto: Fredrik Hove (NTB scanpix)

Oslo-politiet mener at bussjåføren tok feil av gass- og bremsepedalen i forkant av dødsulykken på Carl Berners plass tidligere denne måneden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser politiadvokat Jeanette Westlund Hegna i Oslo politidistrikt til VG.

Kvinnen er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf tre, for ikke å ha vært tilstrekkelig aktpågivende og varsom i trafikken.

– Vi mener det er sannsynlig at hun har tråkket på gass i stedet for brems. Det er grunnlaget for siktelsen. På det nåværende tidspunkt i saken gjenstår det fortsatt etterforskningsskritt som politiet vil ta fatt på rett over nyttår, sier politiadvokaten.

Ikke påvirket

Sjåføren er ikke mistenkt for å ha vært påvirket av rusmidler, men den endelige analysen av blodprøven er ennå ikke klar.

Det var 15. desember at en mann mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss ved Carl Berners plass i Oslo. Bussen kom ut av kontroll, raste ned en skrent og endte opp i et juletreutsalg. Kort tid før dødsulykken kolliderte samme buss med en personbil på Rosenhoff nord for Carl Berners plass.

Førerkortbeslag

Politiet har begjært kvinnens førerkort beslaglagt og førerretten tilbakekalt. De ønsker ikke å si hva kvinnen har forklart i avhør.

Hun skal ha hatt det svært tungt som følge av ulykken. Sjåførens forsvarer, Gisle Didriksen, ønsker ikke å kommentere saken.

Politiet har fortsatt ikke sikker identitet på mannen som døde, men han er av utenlandsk opprinnelse og trolig i 30-årene. Kripos bistår i arbeidet med å få klarlagt identiteten. Politiet håper å få vite mer om dette etter nyttår.

Personvernpolicy