Fortsatt livstruende etter akeulykke i Hafjell

Tilstanden til russejenta fra Halden som ble mest alvorlig skadd i en akeulykke i Hafjell i Gudbrandsdalen søndag kveld, er fortsatt livstruende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To andre russejenter er også innlagt på sykehus etter ulykken.

De tre 18-åringene er innlagt på Ullevål sykehus. Sykehuset opplyser at den mest alvorlig skadde jenta har livstruende hode- og brystskader.

Skadene til en av de andre jentene betegnes som alvorlige, mens den tredje jenta har moderate skader.

Traff kafévegg i stor fart

Totalt fire personer var med på akingen. Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen skal 18-åringene ha løsnet en polstringsmatte fra et el-skap i området ved Hafjell Lodge og akt på denne i overkant av 300 meter før de traff veggen på kafeen Ryk & Reis i bunnen av bakken.

Det skal ikke ha vært lys i anlegget da ulykken skjedde. Det var ansatte ved Hafjell alpinanlegg som var først på ulykkesstedet, og som fikk varslet redningspersonell.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 22.27 søndag. To av jentene ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus samme kveld. Den tredje jenta ble først innlagt på sykehuset i Lillehammer, men ble deretter overført til Ullevål sykehus, opplyser pressekontakten ved Ullevål sykehus. Den fjerde som var med på akingen, en 18 år gammel gutt, slapp fra ulykken med lettere fysiske skader.

Kriseteam opprettet

Ifølge Halden Arbeiderblad skal ungdommene ha vært samlet i alpinanlegget i Hafjell i forbindelse med et russetreff. Alle er fra Halden.

Daglig leder i Hafjell alpinanlegg, Odd Stensrud, sier det ikke er lov å ferdes i alpinanlegget utenom åpningstidene.

– Det medfører risiko å være i anlegget når det ikke er åpent, og vi oppfordrer folk til å følge retningslinjene anlegget opererer med, sier Stensrud til NRK.

Halden kommune har opprettet et kriseteam og ifølge NRK blir de andre deltakerne på russetreffet ivaretatt av en psykiatrisk sykepleier.

Solfrid Damgaard, som koordinerer kriseteamet i Halden, sier at ulykken berører hele lokalsamfunnet i kommunen.

– En uskyldig aking som ender på den måten er tøft både for ungdommene som er involvert, og for alle pårørende, sier Damgaard.

Personvernpolicy