Tre høytstående offiserer drept i selvmordsangrep i Irak

Totalt 16 personer ble drept i ulike selvmordsangrep og veibomber i Irak søndag. Tre av dem var høytstående offiserer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire soldater, inkludert en brigadegeneral, en oberst og en oberstløytnant, ble drept av en bilbombe rettet mot sikkerhetsstyrker i byen Mosul i det nordlige Irak. Ti personer, inkludert seks soldater, ble skadd i eksplosjonen.

Selvmordsangrepet kommer i etterkant av et bakholdsangrep i Anbar-provinsen vest i landet, hvor 15 offiserer og soldater i Iraks regjeringshær ble drept den 21. desember. De ble drept i en aksjon mot et angivelig skjulested for folk fra terrornettverket al-Qaida.

Fire soldater ble drept tidligere søndag, da en bilbombe eksploderte ved et militært sjekkpunkt i Mosul, og en veibombe drepte ett barn.

I Abu Ghraib vest for Bagdad ble fire medlemmer av stammestyrken Sahwa, som består av tidligere opprørere som nå støtter regjeringens kamp mot al-Qaida, skutt og drept ved et sjekkpunkt.

I Bagdad ble to personer drept av en veibombe, og nord for byen ble én person drept av en veibombe.

Volden i landet har i år vært på nivå med 2008, da en blodig sekterisk krig herjet i Irak. Opplysninger AFP har fra sikkerhets- og sykehuskilder viser at minst 6.750 irakere er drept hittil i 2013.

Personvernpolicy