Gikk løs på sentersafen med dynamitt

For andre gang på kort tid ble Vestby storsenter utsatt for forsøk på grovt tyveri. Denne gangen gikk tyvene løs på nattsafen på senterkontoret med dynamitt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var lenge uklart om tyvene fikk med seg noe utbytte. Senterleder Christin Werge Johansen sa til VG at de som sprengte sentersafen natt til søndag, trolig fikk med seg pengene. Senere opplyser Follo-politiet derimot at tyvene reiste tomhendt fra Vestby.

Skadene etter eksplosjonen er begrenset til selve senterkontoret. Politiet har ingen spor etter gjerningspersonene, men jobber videre med saken.

– Både teknisk og taktisk etterforskning pågår, og vi ber alle som har opplysninger om å kontakte oss, sier operasjonsleder Marianne Coldevin-Kverme i Follo politidistrikt til NTB.

Fant dynamitt

Kriminalteknikere undersøkte søndag formiddag åstedet etter at bombegruppen hadde gjennomsøkt senteret og gitt grønt lys for videre etterforskning. I nærheten av senteret gjorde politiet også funn av dynamitt som trolig er knyttet til saken.

– Vi fikk inn melding fra en vekter klokken 4.10, og da vi kom til stedet så vi gjennom en knust rute at noen hadde forsøkt å sprenge i stykker en såkalt droppsafe, sier operasjonsleder Marianne Coldevin-Kverme i Follo politidistrikt til NTB.

– Patruljen så ledninger som stakk ut av safen og takplater som hadde ramlet ned, mens det sto fragmenter fra safen i veggene rundt omkring, sier Coldevin-Kverme.

Ranet tidligere også

Senterleder Johansen sier til VG at dette er andre ransepisode på to måneder for senteret.

– Da gikk noen inn gjennom taket i senteret og fikk med seg verdier fra Synsam for rundt en halv million, sier hun.

Nå vil senterlederen se om de kan gjøre noe med sikkerheten. Politiet sier at det foreløpig ikke er noe som tilsier at det er en sammenheng mellom episodene, og at det er altfor tidlig å spekulere rundt dette.

Personvernpolicy