Mann slått bevisstløs da han gikk inn i feil hus

En 32 år gammel mann ble slått ned og havnet på sykehus etter at han tok seg inn i et hus i Kirkenes tidlig fredag morgen. Det viste seg etter hvert at det hele trolig skyldes en misforståelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det synes som om han rett og slett har tatt feil dør. Vedkommende var på besøk i utleiedelen av boligen, og gikk en tur ut på et tidspunkt. Da han skulle inn igjen, gikk han til familiens dør, som var låst, sier operativ leder Einar Ingilæ ved Kirkenes politistasjon til Finnmarken.

Mannen tok seg inn i huset i Kirkenes like etter klokka seks. Huseieren grep en gjenstand og slo mannen i hodet. Inntrengeren mistet bevisstheten og fikk livreddende behandling av ambulansepersonell før han ble kjørt til sykehus.

– Han har vært til behandling, og er nå til observasjon med lettere til ubetydelige skader, sier pressevakt Eilert Sundt ved Helse Finnmark etter at 32-åringen er kommet til hektene.

Einar Ingilæ bekrefter at 32-åringen var noe påseilet under hendelsen. Mannen er siktet for innbrudd og skadeverk etter å ha gått drastisk til verks hos huseieren i bygget hvor han var på julebesøk.

Det var barn til stede da 32-åringen tok seg inn i huset og ble slått ned. Ingilæ sier faren i huset ikke kjente inntrengeren og derfor oppfattet hendelsen som et reelt innbrudd. Politiet har foreløpig ikke siktet huseieren.

– Det går en grense for hva som er berettiget nødverge. Vi holder foreløpig på med innsamling av informasjon, så får den avgjørelsen tas av politijuristene, sier politilederen.

Personvernpolicy