Mange islamister pågrepet i Egypt

Politi står vakt ved en buss som ble skadd i et bombeangrep i Kairo torsdag. Foto: Amr Abdallah Dalsh (Reuters)
Politi står vakt ved en buss som ble skadd i et bombeangrep i Kairo torsdag. Foto: Amr Abdallah Dalsh (Reuters)

Egyptisk politi arresterte torsdag minst 38 antatte medlemmer av Det muslimske brorskapet, dagen etter at myndighetene kalte Brorskapet en terrororganisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

General Abdel Fattah al-Sisi, hærsjefen som styrtet den islamistiske presidenten Mohamed Mursi i juli, sa torsdag at regjeringen skal stå fast i kampen mot terrorisme.

Kort før ble fem mennesker lettere skadd da en liten bombe gikk av ved siden av en buss i Kairo. En annen bombe ble funnet i nærheten og uskadeliggjort.

To dager før ble 15 mennesker, de fleste av dem politimenn, drept da en selvmordsbomber utløste en bilbombe utenfor en politistasjon i Mansoura, øst for Kairo

Myndighetenes aksjoner mot Det muslimske brorskapet ble trappet opp etter at Brorskapet ble beskyldt for å stå bak bomben og samtidig erklært for å være en terrororganisasjon.

En lang rekke andre tiltak mot Brorskapet ble kunngjort samtidig, blant annet dommer på opp til fem år i fengsel til dem som deltar i demonstrasjoner for Brorskapet, og dødsstraff for organisasjonens ledere.

Brorskapet, som selv hevder de har en million medlemmer, arrangerer fortsatt daglige demonstrasjoner, til tross for at nærmere 1.000 mennesker er drept i sammenstøt i landets gater de siste månedene, og ytterligere tusener er arrestert.

Blant dem som ble arrestert torsdag, var 18 medlemmer av Brorskapet, inkludert et medlem av nasjonalforsamlingen, og 16 mennesker som ble tatt for å dele ut løpesedler og «oppfordre til vold».

Personvernpolicy