Norsk sakte-TV solgt til USA

Nordlandsbanen over Saltfjellet. Foto: Wikimedia commons
Nordlandsbanen over Saltfjellet. Foto: Wikimedia commons

NRK-programmet «Nordlandsbanen minutt for minutt» skal sendes på over 100 TV-stasjoner i USA etter nyttår.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er klart at dette er spennende, og det er kjempeinteressant å gjøre denne satsingen der borte. Vi vet at mange amerikanere er glad i fin natur og det har vi mye av langs Nordlandsbanen. I tillegg til NRKs opptak fra toget gjennom fire årstider, har vi valgt å supplere med mer film fra steder vi kjører forbi på turen, sier salg- og markedsansvarlig for Nordlandsbanen Bjørn-Tore Hansen i en pressemelding.

Rundt 1.1 millioner TV-seere så programmet «Nordlandsbanen minutt for minutt» fra Norges lengste jernbanestrekning i romjula i fjor.

De siste årene har programmer som Nasjonal vedkveld, Nasjonal strikkekveld, Bergensbanen minutt for minutt, Hurtigruten minutt for minutt og Nordlandsbanen minutt for minutt blitt populære blant norske TV-seere. Begrepet sakte-TV ble i år kåret til årets ord av Språkrådet.

Personvernpolicy