Drapssiktet mann funnet utilregnelig tidligere i år

To personer er pågrepet og siktet for drap etter at en mann i 60-årene ble funnet død i en leilighet i Tromsø på morgenen julaften.  
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
To personer er pågrepet og siktet for drap etter at en mann i 60-årene ble funnet død i en leilighet i Tromsø på morgenen julaften. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

Mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på en mann i 60-årene i Tromsø julaften, ble funnet utilregnelig i en rettssak tidligere i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar var mannen tiltalt for flere tilfeller av forfalskning, etter å ha fått utlevert betydelige mengder medikamenter ved flere apoteker i Tromsø, skriver Nordlys.

Han var også tiltalt for å bære kniv på offentlig sted, for et boliginnbrudd, et biltyveri og 25 tyverier fra personer og forretninger.

Les også: Politiet snakket med den drepte kort tid før drapet

To sakkyndige undersøkte mannen i 2011 og konkluderte med at han hadde en psykotisk lidelse, men kunne ikke si om han var psykotisk da forbrytelsene ble begått. Under betydelig tvil kom retten fram til at mannen ikke kunne dømmes, nettopp på grunn av at han var psykotisk.

Les også: To personer drapssiktet etter dødsfall i Tromsø

Mannen og kvinnen i 30-årene som er siktet etter drapet på en mann i 60-årene julaften bodde i en kommunal bolig i Tromsø. De er begge kjent av politiet fra før, og Nordlys skriver at flere naboer har sendt bekymringsmeldinger om dem til kommunen og til politiet.

– Vi har bare gått og ventet på at noe for jævlig måtte skje. I store perioder har alle naboene mistet nattesøvnen, sier en nabo til avisen.

– Det burde vært gjort noe for lenge siden. Vi har ringt kommunen og politiet mange ganger. Det er ikke alle gangene de er interessert i å komme.

Personvernpolicy