Lyn slo ut telenettet i Hjelmeland

Lynet slo ut telenettet i den lille bygda Vormedalen i Hjelmeland kommune i Rogaland på ettermiddagen julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en telemast som ble rammet av lynnedslaget i uværet, og dermed må beboerne klare seg uten både fasttelefon og mobiltelefon store deler av julaften. Nødnumrene 110, 112 eller 113 er derfor umulig å nå, opplyser operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til NTB.

– Det er et nokså begrenset antall husstander som er rammet, men det er en del eldre beboere på gårdsbruk i området. De fleste bøndene er imidlertid utstyrt med en såkalt sikringsradio som de kan benytte seg av, sier operasjonslederen.

Feilen på telenettet vil bli forsøkt utbedret i løpet av kvelden julaften.

– Telenor og Norkring har ansvaret for å utbedre feilen og er satt på saken, sier Andersen.

Personvernpolicy