Fortsatt borgerlig uenighet om asylbarn

Statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justisdepartementet legger ikke skjul på at innvandringspolitikken er et område hvor regjeringspartiene og sentrum står langt fra hverandre.Foto: NTB scanpix
Statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justisdepartementet legger ikke skjul på at innvandringspolitikken er et område hvor regjeringspartiene og sentrum står langt fra hverandre.Foto: NTB scanpix

Om lag 700 asylbarn får ikke oppholdstillatelse i julegave fra de borgerlige. Forhandlingene trekker ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå forhandles det både om en varig løsning for asylbarna og bruk av lukkede asylmottak i Norge. Justisminister Anders Anundsen (Frp) har tidligere uttalt at målet var å bli ferdig med forhandlingene før jul. Nå trengs det etter det Dagsavisen erfarer mer tid for å bli enige.

Statssekretær Himanshu Gulati (Frp) i Justisdepartementet legger ikke skjul på at innvandringspolitikken er et område hvor regjeringspartiene og sentrum står langt fra hverandre.

– Det er klart at fire partier har ulike meninger. Derfor forhandlet vi om dette i Nydalen og hovedkampene ble tatt der. Nå gjenstår kun detaljer, men det er selvsagt krevende når man har så ulikt utgangspunkt som vi til tider har, sier Frp-politikeren til Dagsavisen.

Forhandlingene nå dreier seg om hvordan samarbeidsavtalen som ble undertegnet i september skal settes ut i live. Venstre-leder Trine Skei Grande legger ikke skjul på at forhandlingene kan trekke ut.

– Det er ikke lett. For å klare å finne en enighet må vi kanskje gjøre større grep enn det vi trodde, og da må vi gjøre det ordentlig, sier hun.

Samarbeidsavtalen skal sikre både en varig løsning for asylbarna og en regelendring. Men ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) ville færre enn 170 av totalt 752 asylbarn få varig opphold i Norge med endringene som ble skissert. Nå arbeides det på spreng fra sentrum for å sikre flere opphold. (©NTB)

Personvernpolicy