Utbrudd i Etna skaper problemer for flytrafikken

Ild, røyk og lava spys ut fra vulkanen Etna på den italienske øya Sicilia. Det foreløpig siste utbruddet i Europas største fortsatt aktive vulkan skapte mandag store problemer for flytrafikken i området. Men ingen mennesker er meldt omkommet eller skadd. FOTO:  Giovanni Isolino/AFP/NTB Scanpix
Ild, røyk og lava spys ut fra vulkanen Etna på den italienske øya Sicilia. Det foreløpig siste utbruddet i Europas største fortsatt aktive vulkan skapte mandag store problemer for flytrafikken i området. Men ingen mennesker er meldt omkommet eller skadd. FOTO: Giovanni Isolino/AFP/NTB Scanpix

Vulkanen Etna spyr røyk og aske og skaper problemer for flytrafikken til og fra Sicilia. Den største flyplassen på den italienske øya var mandag stengt og ville ikke bli gjenåpnet før tidligst tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Catania-flyplassen holdt stengt, ble den mindre lufthavnen Comiso 130 kilometer sør for Etna gjenåpnet i noen få timer mandag. Det ble ikke ansett som forsvarlig å holde normal trafikk i gang så lenge utbruddet i Etna fortsatte, opplyste italienske luftfartsmyndigheter.

Les også: Vulkanen Etna er på krigsstien

Etna har med jevne mellomrom mindre utbrudd, men siden lørdag har den vulkanske aktiviteten i fjellet vært den mest intense på flere måneder av. Folk i storbyen Catania og i Taormina i fjellsiden nær Etna kunne mandag se strømmer av lava fra vulkanen.

Se også: Nytt Etna-utrbrudd lyste opp himmelen

En slik strøm på en kilometers lengde trengte i helgen ned i den ubebodde dalen Valle del Bove. Søndag ble det registrert tre mindre jordskjelv i regionen rundt Etna, men det er ikke meldt om at mennesker har kommet til skade.

Se også: Etna med forrykende oppvisning

Fjellet Etna er 3.350 meter høyt og dermed Europas høyeste fortsatt aktive vulkan. Forrige gang den hadde et større utbrudd, var i 1992, men ingen av de mange utbruddene opp gjennom århundrene har forårsaket store tap av menneskeliv.

Se video fra et av utbruddene tidligere i desember:

Personvernpolicy