Glemte igjen 30 cm slange i brystet på hjertepasient

TABBE: Tromsø-mannen kom seg ikke noe særlig etter operasjonen, til legen oppdaget årsaken ... Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TABBE: Tromsø-mannen kom seg ikke noe særlig etter operasjonen, til legen oppdaget årsaken ... Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

Først to måneder etter et hasteinngrep, oppdaget sykehuset en gjenglemt silikonslange i 51-åringens bryst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slangen ble oppdaget på en CT-skanning, som ble foretatt fordi Tromsø-mannen klaget over at han ikke hadde tilfredsstilllende rekonvalens etter hjerteinngrepet.

Det var i august mannen med to hjerteinfarkt bak seg i all hast ble operert på Universitetssykehuset i Nord-Norge. På operasjonsbordet ble det lagt inn to dren for å skille ut blod- og væskeansamlinger, skriver Nordlys, som siterer avisen iTromsø.

Glemte å fjerne

Men da drenene skulle fjernes ett døgn senere, ble 30 centimeter av den ene slangen liggende igjen i mannens bryst.

Trolig har legen rett og slett slitt av denne delen av silikonslangen, ifølge iTromsø. Først to måneder senere ble biten oppdaget. På en CT-skanning så man at den lå på oversiden av hjertet og inn mot den ene lungen.

51-åringen sier at han ikke ønsker oppstyr rundt fadesen, men at han vil konsultere pasientiombudet på UNN for å få informasjon om sine rettigheter. Dessuten er han invitert til å sitte i en gruppe som skal granske tabben.

Les også : Sykehus ba om lever, fikk nyre

Skulle vært avdekket

Klinikksjef Rolf Busund ved UNN sier til avisen at det er vanlig praksis at det skal tas røntgen av pasienten for å avdekke om det er gjenglemte elementer i kroppen til pasienter etter slike inngrep.

Personvernpolicy