Mange spørsmål etter to bussulykker i Oslo

Sjåføren og en passasjer mistet livet etter at en buss kjørte av veien ved Rommen i Oslo natt til søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Sjåføren og en passasjer mistet livet etter at en buss kjørte av veien ved Rommen i Oslo natt til søndag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Politiet har mandag mange spørsmål, men få svar på hva som forårsaket bussulykkene på Rommen og på Carl Berner i helgen. Totalt tre personer mistet livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trafikkseksjonen i Oslo-politiet etterforsker begge ulykkene.

Sjåføren og en passasjer omkom etter at en buss kjørte av veien på Trondheimsveien ved Rommen nordøst i Oslo natt til søndag.

– Vi avventer rettsmedisinsk obduksjon av sjåføren i dag. Den gir kanskje noen svar. I tillegg venter vi på sikker identifikasjon av passasjeren som omkom, sier politioverbetjent Knut Nysæter.

Det skal gjennomføres tekniske undersøkelser av bussen, og passasjerer skal avhøres.

Les også: Mann omkom i bussulykke i Oslo

Ingen andre kjøretøy var involvert i ulykken. Bussen, som var på vei fra Oslo til Lillestrøm, kjørte av veien og rullet nedover bakken mot Margrethe Parms vei på Rommen.

Søndag ettermiddag skjedde det ytterligere en bussulykke. En fotgjenger omkom da en buss kom ut av kontroll ved Carl Bernes plass.

– Bussen er inne til tekniske undersøkelser, og vi fortsetter med etterforskning for å få klarlagt hendelsesforløpet. Vi skal avhøre vitner og sjåføren. Også her skal den omkomne obduseres for å gi sikker identifikasjon, sier Nysæter.

Les også: Glatte veier og mange trafikkulykker i helgen

Det har regnet i Oslo i helgen, og snø har smeltet. Nysæter forteller at det var vått, men ikke isete på noen av de to ulykkesstedene.

Personvernpolicy