Kim Jong-uns tante i live etter mannens henrettelse

Den mektige tanten til Nord-Koreas leder Kim Jong-un ser ut til å ha bevart sin maktbasis etter utrenskningen og henrettelsen av sin ektemann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim Kyoung-hui, som er søster til Kims far Kim Jong-il og datter av Nord-Koreas første leder Kim Sung-il, opptrer på en liste over medlemmer av en begravelseskomité for en tjenestemann som døde fredag.

Se annonseringen i videoen øverst i artikkelen

Nyheten om at hun opptrådte i en offisiell funksjon, tyder på at hun fortsatt er begunstiget av sin nevø, som har bestrebet seg på å konsolidere sin makt siden han overtok etter farens død.

Kim Kyoung-huis mann, Jang Song-Thaek, som var den mektige nummer to i det nordkoreanske hierarkiet, ble fjernet fra sine stillinger for en uke siden og dømt til døden og henrettet torsdag.

Les mer og se video: Kims onkel henrettet i Nord-Korea

Saken fortsetter under bildetHer blir onkelen ført bort under et møte. Foto: EPA/NTB scanpix.Her blir onkelen ført bort under et møte. Foto: EPA/NTB scanpix.

Jang ble beskyldt for å ha konspirert for å styrte regimet og ta makten selv. Utrenskningen var den største omveltningen i Nord-Korea siden Kim tok over.

Jang spilte en nøkkelrolle for å befeste den unge Kims stilling, men tydeligvis følte Kim en stigende irritasjon over onkelens makt.

Les også og se video: Eksen til Kim Jong-un henrettet etter porno-anklager

Jang og kona Kim har i mange år vært ansett for å være det øverste maktparet i landet. Men 67 år gamle Kim har vært mindre synlig det siste året, og det har vært meldt at hun har vært syk.

Saken fortsetter under bildetTanten til venstre og Kim Jong-un til høyre. Foto: Jason Lee/Reuters/NTB scanpix.Tanten til venstre og Kim Jong-un til høyre. Foto: Jason Lee/Reuters/NTB scanpix.

Les også: Kim Jong-un ser på ting

Personvernpolicy