Busspassasjerene merket ikke noe unormalt før dødsulykke

Politiet holder alle muligheter åpne mens de etterforsker årsaken til den fatale bussulykken på Rommen i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerene om bord har forklart at de ikke reagerte på noe spesielt før bussen de satt i plutselig kjørte av veien natt til søndag.

– Passasjerene forklarte seg allerede i natt om at de mente det ikke hadde vært noen hendelse i forkant som kan ha ført til ulykken. Vi holder alle muligheter åpne, sier vaktleder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt, Øyvind Torgersen, til NTB.

Bussen er tauet inn til Statens vegvesen, som vil starte sine tekniske undersøkelser av den tidlig mandag morgen. Havarikommisjonen vil gjøre sine undersøkelser parallelt.

Se video fra ulykkesstedet øverst i aritkkelen

To menn døde

Søndag morgen ble det kjent at den dramatiske ulykken krevde to menneskeliv. En mannlig passasjer (60) ble funnet omkommet på ulykkesstedet. Han satt omtrent midt i bussen da ulykken skjedde.

Den mannlige sjåføren av bussen (56) ble fraktet til sykehus med livstruende skader, men livet sto ikke til å redde. Bussjåføren var ansatt i Unibuss og vil bli obdusert på Rikshospitalet mandag..

Ytterligere en kvinne er alvorlig skadd, en person har moderate skader og to personer er lettere skadd. De to sistnevnte vil bli utskrevet i løpet av søndag, skriver Aftenposten.

Dramatisk

Den dramatiske utforkjøringen på riksvei 4 skjedde like etter midnatt, natt til søndag. Bussen var på vei fra Oslo til Lillestrøm da den havnet utenfor veien. Den rullet ned skråningen mot Margrethe Parms vei, ti meter nedenfor. Ifølge politiet skal bussen ha kjørt opp på et rekkverk og en murkant og deretter ha tippet utfor og rullet ned mot veien nedenfor.

Rommen ligger i Stovner bydel mellom Romsås og Stovner i Groruddalen. Brannvesenet ble varslet om ulykken klokka 0.13 søndag. Alle nødetatene kom raskt til stedet, og brannvesenet var på plass med fem biler. Det var til sammen 17 personer i bussen da ulykken skjedde. Det var vått, men ikke glatt på veien.

I sorg

Unibuss driver bussruten for Ruter. Dette er første gang selskapet opplever en så alvorlig ulykke, forteller administrerende direktør Øystein Svendsen.

– Det er en dypt tragisk ulykke, som preger oss sterkt. Våre tanker går til de involverte i ulykken og de pårørende og etterlatte. For oss er det også en stor sorg å miste sjåføren vår, sier han til NTB.

Både Unibuss og Ruter har satt i verk sine beredskapsapparat. Alle ansatte ble informert om ulykken i løpet av natten. De neste dagene fortsetter oppfølgingen av de ansatte, særlig i Lillestrøm der bussen hørte hjemme. Unibuss skal bistå det de kan i kartleggingen av ulykken, opplyser Svendsen.

Personvernpolicy