Sjeldent sterk snøstorm i Jerusalem

Jøder i Jerusalems gamleby under snøstormen fredag. Foto: Darren Whiteside (Reuters)

En usedvanlig kraftig snøstorm preger Jerusalem-området og deler av Vestbredden. Flere tusen mennesker er uten strøm, og folk blir bedt om å holde seg inne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle motorveier inn til Jerusalem er stengt inntil videre. I tillegg er snøploger hindret fra å kjøre på grunn av fortsatt snøfall og minusgrader. Tusenvis av mennesker er også uten strøm etter at trær har falt over strømledninger, melder Israel Radio.

Ifølge israelske myndigheter har minst 50 centimeter snø falt siden torsdag. Meteorologer har opplyst om at snøfallet vil fortsette mesteparten av fredagen.

Jerusalems redningstjeneste er overlesset i arbeid, og det israelske militærer har hjulpet politiet med å redde hundrevis av mennesker som sto fast i kjøretøyer på motorveier i nærheten av byen.

540 bilførere har fått ly i byens internasjonale konferansesenter.

– Jeg kan ikke huske å se sett noe som dette i løpet av mine 54 år. Jeg har aldri vært med på snømengder som dette, sier borgermester i Jerusalem, Nir Barkat.

Innbyggerne i Jerusalem er blitt bedt om å holde seg inne, og skoler er stengt for andre dag på rad.

Til tross for stormen er det ventet at USAs utenriksminister, John Kerry, vil gjennomføre et planlagt møte med den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, i Jerusalem fredag.

Personvernpolicy