Norge styrer alt i VM-avslutningen

Linn Kristin Riegelhuth jubler etter scoring for Norge mot Angola i Arena Santos

Det gnistret ikke av de norske håndballjentene på veien mot en ny VM-seier. 26-21 over Angola betyr at minst ett poeng mot Polen gir gruppeseier.

Kontrollert uten å imponere er passende oppsummering torsdag. Afrikanernes uvanlige spillestil har også før skapt litt trøbbel for Norge.

– Det er viktig å vinne alle kampene og blir nummer én i puljen. Det gikk bra for meg. Dette er ikke noe som blir borte, og det kjennes ikke noe verre nå, sier Heidi Løke.

Hun har slitt med en vond legg siden søndag. Torsdag scoret hun på alle fem avslutninger på sin 31-årsdag.

Angola fikk uhorvelig mange straffekast av det kuwaitiske dommerparet. Den samme duoen ledet Norge mot Paraguay. Der satte søramerikanerne «verdensrekord» i lange angrep.

Klart

Mot Angola var det ørliten nerve i kampen til seks-sju minutter ut i 2.-omgangen. Da ledet Norge 14-12. Men Norge brukte resten av omgangen til å sige fra til klar seier. Det ser ut til å være mye løpskraft igjen hos Norge med ti dager igjen av VM.

Keeper Katrine Lunde skrek høyt mot Anja Hammerseng-Edin etter fire minutter av førsteomgangen. Da sov det norske forsvaret etter at keeperen hadde tatt nok et skudd med en strålende redning.

Oppstiveren så ut til å virke. Det tok kort tid før Norge ledet 5-2, og laget bommet i tillegg på to kontringssjanser i den fasen.

Ute

Stine Bredal Oftedal sto over på grunn av magetrøbbel. Hun fikk trolig en lett matforgiftning etter at laget spiste utenfor spillerhotellet onsdag.

Norge avslutter gruppespillet mot Polen fredag. Det er et ganske bra lag. Men så langt har ikke polakkene vist nok til at en seier virker innen rekkevidde.

Skulle Polen komme med en sensasjon, vil trolig tre lag (også Spania) havne på like mange poeng. Da avgjør den innbyrdes målforskjellen.