Berlusconi advarer mot revolusjon hvis han arresteres

Silvio Berlusconi sier at det vil utløse en revolusjon hvis han blir arrestert, og at han føler seg sikker på å vinne Italias neste valg. Foto: EPA / NTB scanpix.
Silvio Berlusconi sier at det vil utløse en revolusjon hvis han blir arrestert, og at han føler seg sikker på å vinne Italias neste valg. Foto: EPA / NTB scanpix.

Silvio Berlusconi advarer om at det vil bli revolusjon i Italia hvis han blir arrestert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere statsministeren mistet nylig immuniteten sin da han ble kastet ut av Senatet etter at han ble dømt for skattesvindel.

– De kan avlytte telefonen min, de kan ta fra meg passet mitt og de kan arrestere meg når de vil. Men jeg er redd det vil bli revolusjon i Italia hvis de gjør det, sa Berlusconi til fransk radio.

– Det vil være vanskelig å sette meg i fengsel, for jeg vil vinne et stort flertall i det neste valget, fortsatte han.

Les også: Mistillitsvotum mot Italias Letta

Berlusconi ble i august dømt til fire års fengsel for skattesnusk. Dommen ble omgjort til ett års samfunnstjeneste på grunn av hans høye alder. Italiensk lov sier at personer dømt for kriminelle handlinger ikke kan sitte i nasjonalforsamlingen.

I en meningsmåling som ble publisert onsdag lå Berlusconis sentrum-høyre-koalisjon bak sine sentrums-venstre-rivaler med 33,6 prosent mot 34,4 prosent

Den omstridte politikeren håper at dommen mot ham kan bli annullert innen mai, slik at han kan stille som kandidat til europaparlamentsvalget neste år. Berlusconi er fradømt retten til å ha offentlige verv i seks år.

Les også: Berlusconi kastet ut av nasjonalforsamlingen

Personvernpolicy