Mot våt og vindfull helg

VÅTT OG KALDT: Slapp av, når ekstremværet har roet seg blir det bedre. Arkivfoto: NTB scanpix
VÅTT OG KALDT: Slapp av, når ekstremværet har roet seg blir det bedre. Arkivfoto: NTB scanpix

Når ekstremværet Ivar har herjet fra seg i Trøndelag, går det mot et ikke så aller verst helgevær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det beste helgeværet finner du lengst nord. Både i Troms og Finnmark blir det fint oppholdsvær og gode sjanser for nydelig mørketidslys.

Langværsmeteorologen ved Meteorologisk institutt melder at det ellers i landet blir mye av det samme været inn i helgen. Unntaket er Trøndelag der ekstremværet Ivar vil gi seg før helgen.

Les også: Ekstremvarsel for Møre og Romsdal og Trøndelag

Mildt og vind

Da vil været i Sør-Norge fortsatt være preget av vestlig vind og noe nedbør langs kysten. Mildværet i sør skal fortsette inn i helgen. Det gir regn langs kysten og nedbør i form av snø nord for Oslo.

Også på Vestlandet vil lavtrykket i Norskehavet prege helgeværet. Verst blir det nær Stad der det er ventet liten storm i løpet av helgen. Langs kysten av Vestlandet må man regne med perioder med kuling. Meteorologens melding er at det blir vått og periodevis vindfullt på Vestlandet gjennom hele helgen.

Les også: Varslet orkan på Nordvestlandet blir trolig kortvarig

Varierende

I Trøndelag har Ivar herjet fra seg når vi kommer til fredag, og opptakten til helga blir bra med stort sett oppholdsvær. Lørdag og søndag vil det komme nedbør igjen, men det skal ikke være snakk om de store mengdene. På kysten kommer nedbøren som regn, men i indre strøk av Trøndelag er det forventet snø.

Nordland vil ha mye av det samme været som Sør-Norge, med litt varierende vær med nedbør av og til. Fredag kommer den som snø, lørdag og søndag kommer nedbøren som regn.

Les også: Kraftig uvær på spanske ferieøyer

Best i nord

I Troms og Finnmark er fredagen preget av mye snø. Men lørdag og søndag blir det ikke så aller verst vær. Ser man bort fra fredag, er det disse områdene som får det beste helgeværet.

Sjekk været der du er

Personvernpolicy