Mann drept på Askøy – utsatt for omfattende vold

En 27-årig mann er pågrepet og siktet for å ha drept en mann i en hytte i Askøy kommune i Hordaland natt til torsdag. Den døde skal være utsatt for omfattende vold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk klokken 1.20 natt til torsdag melding fra vitner om at en person var alvorlig skadd eller mulig død.

Så langt har ikke politiet ønsket å si noe om hendelsesforløpet, av hensyn til etterforskningen. Politiet tror de vet hvem den døde mannen er, men har så langt ingen sikker identifikasjon.

– Siktede har opplyst hvem det er, sier Askøy-lensmann Odd Dale til NTB.

Ifølge Bergens Tidende er den siktede mannen godt kjent av politiet fra før, blant annet gjennom saker med tyveri, narkotika og tilfeller av mindre alvorlig vold.

Førstehjelp

Politiet rykket ut til området med rorbu-lignende utleiehytter på øya Herdla, helt nord i Askøy kommune. Øya har bruforbindelse til resten av kommunen.

Den første patruljen startet med livreddende førstehjelp inntil helsepersonell overtok.

– Personen hadde blitt utsatt for vold og ble erklært død klokka 1.58, opplyste operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Pågrepet i nærheten

Mannen som er siktet, ble pågrepet like i nærheten. Motivet for hendelsen er ikke kjent. Ifølge VG er den drepte blitt utsatt for omfattende vold. Politiet ønsker så langt ikke å opplyse om det var våpen inne i bildet.

Fire vitner har så langt vært inne til avhør i saken, og krimteknikere undersøkte åstedet torsdag. Den siktede mannen satt torsdag ettermiddag i avhør.

Mannen som eier utleiehyttene, forteller til Bergensavisen at hytta der drapet skjedde, var leid for 14 dager. Ifølge Bergens Tidende skal den drepte ha vært på besøk. Verken han eller den pågrepne skal ha lokal tilknytning.

Personvernpolicy