Snowden håper avsløringene hans vil føre til endringer

Edward Snowden håper avsløringene vil bidra til å endre regjeringers syn på sikkerhetspolitikk, også i hjemlandet USA. Foto: AP / NTB scanpix.
Edward Snowden håper avsløringene vil bidra til å endre regjeringers syn på sikkerhetspolitikk, også i hjemlandet USA. Foto: AP / NTB scanpix.

Edward Snowden håper hans omfattende lekkasje av etterretningsdokumenter vil føre til mer åpenhet fra regjeringer verden over.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den tidligere NSA-medarbeideren, som er siktet for spionasje som følge av sine avsløringer, til amerikanske Time Magazine.

– Det vi protesterer kraftigst imot, er ikke at slik overvåking kan forekomme, men derimot at det forekommer uten at store deler av samfunnet er klar over det, skriver han i en epost til magasinet.

Han håper avsløringene vil bidra til å endre regjeringers syn på sikkerhetspolitikk, også i hjemlandet USA.

Les også: NSA overvåker flere hundre millioner mobiltelefoner

Ifølge Snowden kan myndighetene nå bruke det at folk kjenner til metodene, som et insentiv til å reformere overvåkingsprogrammene og utarbeide nye, globale regningslinjer.

– På den måten kan vi sikre at vi ikke på upassende vis overvåker enkeltpersoner, og at heller ikke andre lands regjeringer gjør det.

Snowden har fått midlertidig asyl i Russland og har uttalt seg kun et fåtall ganger siden lekkasjene startet.

Personvernpolicy