Solbakken loves «historisk» satsing

Ståle Solbakken loves store investeringer for å gjøre FCK bedre rustet til å lykkes i mesterligaen. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix
Ståle Solbakken loves store investeringer for å gjøre FCK bedre rustet til å lykkes i mesterligaen. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix

Mesterligaeventyret er over for Ståle Solbakken og FC København. Spillerkjøp i millionklassen skal gjøre klubben bedre rustet for suksess i årene som kommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 0-2-tap for Real Madrid beseglet FC Københavns mesterligaskjebne for i år. Tapet betyr at de havner på sisteplass i sin gruppe.

Les også: Ronaldo satte scoringsrekord mot FCK

Etter kampen lovet klubbens administrerende direktør Anders Hørsholt at klubben skal investere tungt for å hjelpe trener Ståle Solbakken i hans kamp for å få FCK tilbake i Europas gode selskap.

Investeringer

Hørsholt fortalte at klubben skal investere «betydelige og historiske» millionbeløp.

– Vi snakker om å investere i fotballaget vårt. De skal få muligheten til å levere bedre resultater de kommende år, sier han.

Han la til at det ikke handler om å holde lag som Midtjylland, Brøndby eller AaB bak seg i den danske eliteserien, men at det utelukkende handler om å lykkes i Europa.

– Vi har en målsetting og en ambisjon om å være del av den europeiske familien. Det vil si mesterligaen. Vi vet også at kvalifiseringen blir vanskeligere i årene som kommer, sier han.

Vil bli fast innslag

Fra og med neste år får ikke den danske mesteren direkte kvalifisering til gruppespillet. Hørsholt sier klubben ikke bare vil være med i gruppespillet, men også gå videre til sluttspillet.

– Det krever en spillerstall på et annet nivå enn den vi har i dag.

I 2011 kom FCK til åttedelsfinalen, men tapte for Chelsea.

– Jeg tror vi kan løfte oss tilbake til det nivået og kanskje gå videre fra en åttedelsfinale. Målet er å bli et fast innslag, og i løpet av fire år vil vi hvert fall kvalifisere oss annenhver sesong, sier han.

FCK fikk en elendig start på årets sesong i Danmark, men før vinterpausen er de nummer tre i superligaen, seks poeng bak serieleder Midtjylland.

Les flere fotballnyheter her.

Personvernpolicy